ID 10033465

Verujete da je to prava osoba za vas?

Kada upadnemo u ljubavnu zabludu, prolazimo kroz pravu agoniju. Zato moramo da se pripazimo. Ono što nas dovede do pogrešne procene, je velika želja da je osoba koja nam se veoma svidela naša druga polovina. Želeći baš nju, zanemarujemo mane i potpuno se predajemo.

Ceo život su vam govorili da je za vas lepa, pametna osoba, puna raznih kvaliteta.  Kada ste konačno pomislili da je vašem traganju došao kraj, osoba je otišla iz vašeg života. Ostali ste sa pitanjem kako je to moguće, kada je sve bilo savršeno.

Ono što nas najčešće ubaci u ljubavnu zabludu jeste verovanje tom prelepom osećaju, koji je osoba probudila u nama. Dok pričamo, osoba izgleda veoma zainteresovano, a mi je gutamo očima. Nadovezujemo se na njenu izrečenu misao, ona na našu, i izgleda kao da se sve kockice poklapaju. Vođenje ljubavi nas ostavlja bez daha i zaboravljamo na sve bivše patnje, jer je ovo što imamo potpuno nemerljivo.

Ljubavne zablude se dešavaju svima i stalno. Puno energije i vremena utrošimo dok tražimo odgovor zašto nas je osoba napustila.

Uzmimo ples kao primer. Taj sklad emocije i pokreta, govora tela i strasti i tu prisutnost partnera u zajedničkom kretanju. Često se dešava da pokreti plesača uverljivo prikažu da su osobe potpuno predane jedna drugoj, i telom i mislima, a da sve to bude samo naš utisak.  Prava istina, u ovom slučaju, je da su svaki pokret izveli zbog sebe, samodokazivanja, ega koji ih tera da budu najbolji.

Isto se dešava i u ljubavnom odnosu. Upravo potreba voljene osobe da zadovolji sebe, da stekne samopouzdanje kroz osvajanje i dokazivanje, dovede nas u zabludu. Taj lep osećaj u nama, u zajedničkim trenucima, nastaje dok osoba stvara magiju samo zbog sebe, želeći da ostavi utisak da je najbolja. Nekima od njih ste utočište, beg od stvarnosti i problema, i veoma rado se odazovu vašem pozivu da ih ugostite. Tada će stvoriti magičnu atmosferu, ali zbog sebe, iako ćete vi pomisliti da sve to rade kako bi vam udovoljili.

Ne pitajte se mnogo, kada ode osoba “vašeg života”. Sve što je radila, bilo je zbog sebe. Njen odlazak je odluka koju morate da prihvatite i ne trošite ni dan tražeći odgovor koji već znate.

Da li je neka osoba prava za vas, saznaćete kada sa njom prođete razne životne situacije. Sva verovanja pre toga, mogu da budu čista zabluda!

foto:freedigitalphotos.net