ID 10095198 e1427826822670

Sanjarenjem do ljubavi

Da bi se ljubavna veza ostvarila, potrebno je da u svojoj glavi zamislimo najlepšu ljubavnu, umirujuću, ali i strastvenu sliku nas i osobe na koju smo “bacili oko”. Vizualizacija nas uvek povede ka ostvarenju, ali i opušteno sanjarenje.

Mnogi maštaju o kući na moru, velikom novcu, barci, dalekoj zemlji… a zaborave da sanjare o ljubavi, pa tako i da vole. A veoma je bitno da negujemo lepe ljubavne misli i maštamo o sjajnim zajedničkim trenucima…

Sami ste?

Period samoće je veoma važan u svačijem samoostvarenju i dostizanju ljubavne sreće. Druženje sa sobom čini nas jačim, svojim. Jedino tada možemo da upoznamo i zavolimo sebe. Stičemo prijatelje, a po prvi put vidimo neke od svojih mogućnosti i sposobnosti. Postajemo neko ko oseća radost življenja i ume da sanjari.

Ako ne priuštite sebi samoću, opuštanje i maštanje, i verujete da za vas ljubavne sreće nema, ostarićete pre vremena. Iz sanjarenja se gotovo uvek razviju i realne mogućnosti, obnavlja se energija koja privlači sve što je dobro. Zato svoje misli hranite kvalitetnim sadržajima, znanjima, maštarijama, koje nas uvek izvlače iz grča i straha.

Svesni ste da vaša veza nema budućnost?

Zapravo, svesni ste da to nije ono što želite i odavno ste prestali da sanjate, ali se plašite samoće. Međutim, ako samoću shvatite kao trenutnu privilegiju, strah će prestati. Ukoliko vas brine seksualna apstinencija, nema potrebe za panikom. Seks jeste važan, ali poput njega, i druge fizičke aktivnosti mogu da nas učine srećnim, zadovoljnim i održe naše raspoloženje i atraktivnost.

Bilo da ste sami ili u paru, sanjarenje je svakako poželjno. Shvatite ga kao vrstu ljubavnog treninga, kao uslov za realizaciju snažnog i uzbudljivog osećanja. Što ste opušteniji i skloniji mašti, to je i vaš ljubavni život bogatiji, i bliži ostvarenju.

O vama niko neće sanjariti ukoliko ne volite i ne poštujete sebe, a ni sami nećete biti neki naročiti sanjar. Budite osoba u čijem društvu drugi uživaju, nasmejana, spremna da uči, stvara i voli- san osobe o kojoj i sami sanjarite!

foto:freedigitalphotos.net