papiga

Partner, Vi i kućni ljubimac

Pored velike ljubavi koju jedno drugom pružaju, partneri mogu da osete potrebu da emociju usmere još na nekog – zajedničkog kućnog ljubimca. Odabrani mezimac vezi daje novi život, ali zahteva ljudsku sposobnost, odgovornost i trajniju emotivnu stabilnost.

Mnogi parovi danas ne žive sami, pa je i problem „kojeg kućnog ljubimca odabrati“, veći. Pas i mačka, iako najomiljeniji, dolaze u obzir samo ako se svi u kući slože. Zato nisu čest odabir.

Nije retkost da ljubimci osoba koje pevaju ili sviraju, prepoznaju i tačno „odlaju“ svaki ton. Tu je i  papagaj koji priča i oponaša gazdu (gleda utakmicu i traži rakiju). Kakav će biti zajednički ljubimac zavisi od toga ko ste i kakavi ste u ljubavi.

Ukoliko razmišljate koja životinja bi mogla da obraduje vas i vašu drugu polovinu, a da to ne zahteva mnogo vremena i obaveza, papagaj je dobar izbor. Veseo, umiljat unosi život i radost u dom. Tu je i akvarijum sa ribicama, od kojih možda nećete dobiti značajnu povratnu komunikaciju, ali koji će vas sigurno opustiti i oduševiti. Ribice koje plivaju pored biljaka, školjki, kozica, daju vam sliku čudesnog morskog sveta.

Zajednički ljubimac ne samo da donosi radost, već govori da je vaša veza jaka, da ste spremni da preuzmete zajedničku odgovornost. Tada vidite i određene osobine partnera – da li paniči u nepredviđenim situacijama, koliko je spreman da o nekome brine…

Ljubimca kupite samo ukoliko želite da sa partnerom delite sve. Ako veza nije jaka i dođe do raskida, parovi mogu da dobiju želju da se otarase ljubimca, jer ih podseća na gubitak. Desi se da se neki još više posvete „živom poklonu“, ali je mnogo češći slučaj da se ljudi rastanu u velikom bolu i da im je potrebno da se oslobode svake zajedničke stvari, slike, poklona…

U slučaju obostranog rastanka, partnerima je veoma teško da se odreknu trećeg „člana porodice“, ali na kraju pripadne onome ko ima više uslova da o njemu brine.

Kućni ljubimci smanjuju loše raspoloženje i mogućnost da će doći do ljubavnog sukoba. Puni ljubavi, lako će vas oraspoložiti i onda kada vam nije nidočega.

Zajednički ljubimac će vam pokazati koliko partner može da voli, da li ume da prašta, koliko je jak i ceni li život. Za vezu morate da imate veliko srce, da budete odgovorni, da vodite računa i negujete jedno drugo. Ljubimac je kruna uspešne veze, velike ljubavi i uvod u zajednički život pun radosti.

Nikada ne uzimajte ljubimca da biste bolje upoznali partnera. Svakom biću je potrebno mnogo ljubavi i nege, pa razmislite jeste li spremni.

Ako volite životinje, ljude i jedno drugo, ne bežite od ove prelepe obaveze koja će vas oboje usrećiti!

foto: freedigitalphotos.net