za sve solere 349

Za sve solere!

Šta možete da radite na Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih, toliko slavljen i obožavan od strane mnogih parova, zadaje bol samcima. Ipak, ima i srećno zaljubljenih, koji mu ne pridaju veliki značaj. Jedno je sigurno, mnogo je različitih osećanja 14-og februara, ali i mišljenja o ovom danu.

Pored lepih trenutaka provedenih u dvoje, obnovljenih ljubavi, tužnih lica u samoći, nije retkost ni da, na ovaj dan, ljudi prekinu odnos. Dogodi se da, najčešće muškarac, zaboravi poklon na dan zaštitnika ljubavi. Ovo nije redak razlog za raskid. Soleri, takođe, 14-og februara, mogu da budu osetljiviji, razdražljiviji nego inače. Da se to ne bi dogodilo, evo par predloga za sve one koji trenutno ne broje dane u dvoje:

Možete da slavite sv. Trifuna, koji je zaštitnik vinigradarstva i vina, pa tek onda ljubavi i devojaka.

Možete potpuno da ga ignorišete. Isključite radio, ugasite TV, ne uključujte Facebook. Tog dana preskočite i dnevnu štmpu i zaobilazite kioske. Ne gledajte u bilborde, jer su svi u znaku ljubavi. Muziku birajte sami, po želji…

Možete da častite sebe kartom za koncert. Iako je organizovan u čast zaljubljenih, nema potrebe da se osećate kao vanzemaljac i da ga zbog toga preskočite. Ukoliko se odlučite za ovako nešto, velike su šanse da ovaj dan ne provedete bez pažnje i novog značajnijeg poznanstva. Zanimljiv flert vas sigurno neće zaobići.

Odlazak u bioskop je možda manje preporučljiv, jer će posećenost od strane ljubavnih parova biti veća, ali možete da odete u pozorište, u čijoj publici nema sočnih poljubaca i očite razmene nežnosti.

Možete da izađite na piće sa prijateljima, ali birajte one koji nisu obuzeti ovim danom, koji vam neće pričati o iznenađenjima za i od strane partnera.

Možete da se pozabavite bilo kojom fizičkom aktivnošću, klizanjem, plesom, trčanjem… Tako ćete sigurno poboljšati raspoloženje i osećati se manje usamljenim.

Sve ovo što smo nabrojali sigurno da mnogima pada na pamet, ali stvar je mnogo jednostavnija. Svako od nas, pa bili u paru ili ne, trebalo bi da radi ono u čemu najviše uživa.

Jednostavno, ako vas rastužuje ovaj dan, shvatite da nema realnog razloga. Ako ste muškarac i želite nekog da vratite, osvojite… iskoristite sv. Valentina da napišite nežnu poruku.  Ako ste žena –  ne preduzimajte akcije samo zato jer niste hteli da na ovaj dan budete sami.

Sve je u vašim rukama i sve je moguće, samo je potrebno da održavate zdrav Um i ne padnete emotivno u zamku svetskog tržišta i dobro odrađene komercijale.

Foto: graur razvan ionut @ FreeDigitalPhotos.net