ID 100110152

I lepi mogu da budu neprivlačni

Sigurno ste mnogo puta  videli par i pitali se šta je to ta lepa osoba videla u onoj drugoj. Međutim, nije fizički izgled to što određuje privlačnost, već naše ponašanje, uverenja…

Ono što može da nas učini veoma neprivlačnima jeste ako se u ljubavi ponašamo na sledeći nači:

Kada ucenjujemo. Ucenjivanje je ubica privlačnosti i ljubavi. Mnogi toga, ipak, nisu svesni. Ako se partner ne ponaša po njihovoj volji, nastaje drama. Javljaju se rečenice poput: “Ako ne promeniš svoje ponašanje i ne prestaneš da sa prijateljima svaki dan ispijaš kafu, gotovo je.” – i još mnoge druge. Osoba je  u ovom slučaju sklona preterivanju, čime pokazuje da je nesigurana, puna strahova i da joj nije bitna partnerova sreća. Nostvarena je  i zbog toga svu energiju ulaže u odnos, gde postaje zahtevna i naporna.

Kada kod partnera stvaramo osećaj krivice. Nažalost, nije mali broj onih koji će vam, zbog vaše slobode da radite šta vam duša ište, reći: “Osećam se loše, čitavu noć ne spavam. Brinem se, gde si do sad? Razboleću se zbog tebe!”

Ukoliko ne radite ništa što bi ugrozilo vašu vezu, smatrate da ste u odnosu posvećeni i da pokazujete koliko volite i poštujete partnera, u opasnosti ste da izgubite sebe. Takve osobe traže da su centar vašeg sveta i da u njih ulažete najveći deo energije. Iako im ne dajete ono što im je potrebno, dok izazivaju krivicu u vama, osećaju se dobro.

One brinu o vama, ali samo u smislu da vam se nešto loše ne dogodi. Izazivanjem osećaja krivice, traže da se neprekidno bavite njima i da se odreknete skoro svega što vam pričinjava zadovoljstvo.

Nismo privlačni kada ucenjujemo, kada u drugome stvaramo osećaj krivice, kada manipulišemo na bilo koji način u cilju dostizanja samo svog zadovoljstva i sigurnosti. A sigurnosti u ljubavi nema. Moramo da prihvatimo da nema garancije  i da je svako slobodan da, u svakom trenutku, ode u drugi život.

Dok od partnera očekujete da uvek ispuni vaše slobodno vreme kako vam ne bi bilo dosadno, odajete sliku nesamostalne osobe koja je bez ideje, interesovanja, a samim tim i veoma neprivlačne.

Vaša pažnja i energija ne smeju biti usmerene samo na ljubavni odnos. Nađite neku aktivnost koja će vas ispuniti, zadovoljiti. Samim tim i partner će vas više želeti.

Za privlačnost je potrebno mnogo više od fizičke lepote. Smeo pogled, lepa reč, osmeh, razumevanje, volja… Budite otvoreni, pristupačni, slobodni i sposobni da drugome date slobodu!

foto:freedigitalphotos.net