ID 100215455

Ono što smanjuje ljubavnu šansu

Kada želimo da osvojimo nečije srce, težimo da od nas istaknemo ono najbolje. U strahu da ne ispustimo priliku, nesvesni koliko vredimo, desi se da svoje vrline prenaglasimo i dobijemo suprotan efekat. Odnosno, neuspelu ljubavnu akciju.

Na buduće uspehe u vezi, utiču prethodna iskustva. Posebno će nam biti teže, ukoliko dugo ostanemo u priči koja nas muči i čini da se osećamo manje vrednim i poželjnim. Svaki čovek mora da bude siguran u sebe, svoje kvalitete, seksualne sposobnosti, a to će postati ukoliko stalno radi na bogaćenju svog uma.

Glava je bitna u svakoj životnoj akciji. Skloni smo varkama i mišljenima da se naši emotivni ožiljci neće videti ukoliko oslikamo izmišljenu priču o sebi. Svoj bol često želimo da prekinemo ulaskom u novu ljubavnu priču, koja se zbog toga brzo i završava. Slika koju smišljeno stvaramo, i u takvom našem stanju novi ljubavni sadržaji, imaju svoj kratak vek.

Ukoliko ne poradimo na samosvesti i volji da se oporavimo bez novog partnera, naše akcije će biti pogrešne. Ponašaćemo se neprivlačno.  Želećemo da ostavimo utisak da smo neuhvatljivi i krajnje zanimljivi.  Zašto uopšte imamo potrebu da kod drugih prouzrokujemo sliku da nas je teško zaustaviti? Zato što verujemo da i drugog privlači sve ono što nije lako dostupno, a takvo verovanje veoma je pogrešno i opasno.

Postoje ljudi koji reaguju samo na provokaciju, a takvi nisu sposobni za ljubav. Oni traže pažnju i potvrdu da su vredni, večito jureći za onim što im je nedostupno.

Ukoliko dobijete poruku sa tekstom iz kojeg stičete utisak da ste neko nevažan, ali ipak poželjan, stvar je jasna. Osoba je u prošlim ljubavnim vezama bila izigrana, doživela je mogućnost da  bude ostavljena i ako je lepo volela. Vaš potencijalni partner se nalazi u ličnim sukobima, nedostatku poverenja i samopouzdanja. U ovakvim situacijama, najbolje je da vas vode čist um i reakcija na vaše zapažanje.

Nikada nećete osvojiti nekoga tako što ćete pažnju davati u mrvicama i igrati igrice. Možda ćete osobu dovesti do ludila, ali ne i do ljubavi. Jasno je da čeznemo, maštamo, stvaramo iluziju onda, kada nekog ne možemo lako da dobijemo. Tada se i mešaju osećaji besa, požude, strasti, bola.. Ono što u takvoj situaciji moramo da shvatimo jeste, da naše stanje nije ljubav već njen nedostatak. Ljubav je mirna, konstantna, bez buke, bola. Ona je radost.

Da biste pridobili nečiju ljubav potrebno je da se posvetite. Uvek učinite tako da sve izgleda kako vam je susret najvažnija stvar. Nikada ne govorite kako je to nešto što ćete pokušati da ubacite u svoj plan dana. Naravno, sve to ukoliko težite velikoj, dubokoj, trajnoj i iskrenoj  ljubavi.

Ljubav sa jednom osobom do kraja života je stvar odluke i neprestanog rada. Samo ako odlučimo da neprestano radimo na sebi i partneru, možemo da održimo ljubav i budemo jedno drugom privrženi za sva vremena.

Sposobnost da vole večno posebno imaju oni koji su prošli veliku bol, a i dalje imaju volju i neguju libido. Otvoreni su za nove priče, a sve svoje ožiljke i nesavršenosti krote svojim umom. Imati pametnog partnera, znači biti srećan u vezi, a svakako je i mnogo manja šansa da budete još jednom emotivno osakaćeni. Njega ćete prepoznati po tome što uvek pričate sa njim, a ne sa njegovim egom.

Budite iskreni prema sebi da biste bili prema drugima. Ne stvarajte lažnu sliku nedodirljive osobe koja vodi život pun zabava, uzbuđenja… Tako zapravo  svoje kvalitete činite nevidljivim. Budite ono što jeste i otvoreni da volite!

stockimages at FreeDigitalPhotos.net