ID 10042704

Prepoznajte ljubavne signale

Ceo život skrivamo emocije. Izbegavamo da pokažemo da nam se neko dopada, jer u slučaju neuspeha, nema oružja kojim bi se od bola odbranili. Tuđu naklonost često zanemarujemo, jer ne možemo da poverujemo da smo se dopali osobi koja i nas privlači.

Nečiju zainteresovanost prepoznajemo na različite načine.

Osoba koja se često nalazi u našoj blizini i započinje razgovor bez naročitog razloga, jasno je da pokušava da nas usmeri na sebe.

Ovo je lak način uočavanja nečijih emotivnih ciljeva, ali postoje i oni koji su teži i skriveniji.

Postojanje emocije možemo da prepoznamo i kroz negativnu reakciju. Pojava jakog crvenila u licu, znoja, emocionalna je reakcija koju možemo da vidimo. Međutim, postoje i one manje uočljive poput ubrzanog rada srca, vrtoglavice… Katkad, posebno kod emocionalno nezrelih osoba, dolazi i do preteranog ignorisanja onoga ko im se dopada.

Da se nekome sviđamo možemo da zaključimo i po tome kakvu nam energiju šalje. Za ovakvo prepoznavanje emocije, sposobne su osobe koje su produhovljene i imaju razvijenu emocionalnu inteligenciju, a one sa šestim čulom osećaju i znaju nečije namere i bez naročitih dokaza.

Da biste saznali da li joj/ mu se dopadate, potrebno je da mišljenje o sebi ne zasnivate na negativnim iskustvima. Ukoliko su vas do sada napuštali, shvatite da su otišli zbog sebe, a ne zbog vas. Postoji velika mogućnost da nisu mogli da shvate vašu produhovljenost, lepotu duše, intelekt, šesto čulo… ili možda vaš strogo materijalni svet.

Za ljubav je potrebno da ste na istim, ili bar sličnim, talasnim dužinama.

Šansu povećajte uz pomoć vizualizacije.

Zamislite ljubavne signale kao isprekidane crtice koje dolaze do osobe koja vam se dopada. Ukoliko osoba nije zainteresovana, one će samo proći kroz nju i biće vam odmah sve jasno. Ako je zainteresovana, signali će se zadržati, povezati vas i uspostaviti komunikaciju, pa zadržite svoju misao na ovome.

Ponekad je krivac za neuspeh slab signal. Pokušajte da ga pojačate svojim samopouzdanjem, snažnim umnim delovanjem i usmerenošću.

Znajte da jedan prekid razgovora, nemogućnost da nekome pošaljete informaciju, ne znači da veza neće biti uspostavljena, sa jačim, boljim signalom, ali i recipijentom.

Signale je nemoguće istrošiti ako radite na sebi i ne dozvolite da ostanete bez lepih misli, volje i sposobnosti da volite.

foto:freedigitalphotos.net