ID 100366165

“Ne” za ljubav po svaku cenu

Odluka da budemo u vezi sa osobom koja nije dobra prema nama, govori da ne volimo sebe. Da je sve to baš tako, često nismo svesni. Kako se naša želja i stvarnost ne poklapaju, postajemo neko ko svu energiju ulaže u emotivnu borbu i postaje slep i gluv za život oko sebe.

Umesto da priznamo sebi da partner ne pokazujuje konstantnu zainteresovanost i da postoji izvesna mogućnost da se to neće promeniti, i odemo, odlučujemo da ostanemo i da se nadamo. Svakog dana verujemo da će biti drugačije, da će partner emotivno sazreti i postati potpuno prisutan.

Ljudi koji misle samo srcem, dozvoljavaju sebi ovakvu agoniju. Sposobni su da ponesu veliki teret na svojim leđima i imaju ulogu žrtve. Tačnije, oni su robovi svog srca. Niušta ne ulažu malo energije, zato se od svega i svih veoma teško odvajaju.

Pomoć prijatelja, preporuka za odlazak kod stručnih lica za ovakve probleme su više nego potrebni. Loša emotivna priča je uvek jaka i oduzima mnogo energije. Zato joj ne treba dati mnogo vremena. U suprotnom, ugrožava zdravlje, uzima radost i znatno umanjuje kvalitet života.

Sve ima svoju cenu, a ona ljubavna ume da bude najskuplja. Skinite teret sa sebe, pustite da i glava kaže svoje i dobro razmislite koju ljubavnu cenu možete da podnesete. Nisu sve previsoke, a da biste to shvatili, bar jednom pogledajte i poslušajte one koji vas iskreno vole!

foto: freedigitalphotos.net