ID 100232639 e1427205369601

„Mučite“ li partnera svojim strahovima?

Ljubomora je oduvek bila najveći neprijatelj veze. Međutim…

Plašite li se da će se voljenoj osobi nešto loše dogoditi? Uspaničite li se kada se ne javi na vaš poziv i pomišljate li na najgore? Sigurno je da ste puni strahova koji mogu da budu prouzrokovani, osim dugim tolerisanjem nečega što vaša psiha ne može da podnese, i lošom emotivnom vezom.

Nije retkost da strahovi postoje i u vezi u kojoj je ljubav veoma jaka.

Strah od sreće, je zapravo strah od napuštanja i često je razlog zbog kojeg se osoba u stabilnoj vezi oseća loše. Takva stanja mogu biti periodična i da se javljaju u određenim godišnjim dobima u kojima je osoba patila u prošlosti. Takođe, ako je u odnosu u kojem smo gajili veliku emociju krenulo po zlu posle, na primer, četvrtog meseca, velika je verovatnoća da će se tuga pojaviti i posle četvrtog meseca nove veze, bez ikakvog realnog razloga u sadašnjosti.

Loš odnos uvek ostavi duboke emotivne ožiljke koji se „povampire“ sa prvom manjom raspravom sa novim partnerom, ili čak bez očiglednog razloga.

Svoje strahove možemo da prenesemo na partnera. Ukoliko se partner trudi da nas izvede na pravi put, a mi mu u tome ne pomognemo, i sam će se naći u strahu kada mu ponestane snage. Zato bi trebalo da pričamo o onome što nas muči, ali i da budemo svesni da je potreban i naš trud kako bismo se oslobodili trenutnog stanja.

Setite se sebe bez strahova, jer tu je ključ vašeg rešenja. Kada izvučete iz sebe najsnažnije Ja, i uz pomoć jake predstave u glavi bar na trenutak doživite sebe u takvom stanju, oslobodićete se svojih strahova, a i partner će ostati čitav.

Čestu pojavu strahova mogu da izazovu „sitnice“ sa kojima se ne slažete u odnosu, a koje odlučite da prećutite. Ukoliko stalno prelazite preko onoga što vam ne odgovara, a što vam se na prvi pogled čini kao sitnica, i imate potrebu da nesebično i uvek udovoljavate partneru, javiće se strahovi i potištenost. Ni kompromise ne pravite ako nećete biti zadovoljni rešenjem. U suprotnom javiće se frustracija, a tada postajete dobro tlo za razvoj mnogih drugih strahova i pojavu anksioznosti.

Osoba koja vas voli daće sve kako bi vam bilo bolje. Međutim, potrebna joj je vaša saradnja. Nemojte da mislite o tome kako svojim stanjem mučite partnera ili da će vas zbog toga napustiti, jer to stvara nove strahove. Sigurno je da mu nije ugodno dok vas gleda u takvom stanju, ali to neće umanjiti njegovu ljubav. Ona prevazilazi sve prepreke.

Volite bližnjeg svog i neprekidno radite na sebi i odnosu.

foto: freedigitalphotos.net