ID 100303334

Razlozi zbog kojih vam ne ide u ljubavi

Mali je broj ljubavnih odnosa u kojima su parovi privrženi, a slobodni za nova životna saznanja, čime postaju jači, sposobniji, puni energije…

Više je onih odnosa u kojima partneri nose veliki teret veze, gde kriju svoje akcije i često se koriste i laganjem kako ne bi došlo do ljubavnih nesuglasica.

Niko ne želi da nekom postane teret, obaveza, objekat, veza bez obaveze, nedovoljan, a to smo onda kada ne brinemo o sebi i kada nemamo svoje sigurno mesto pod suncem.

Za ljubavnu sreću morate da poradite na sledećim stvarima:

Ne idite protiv sebe da biste se dopali. Ukoliko uz pomoć laži stvarate o sebi sliku interesantne osobe, koja je po mnogo čemu slična osobi koja joj se dopada, doživećete neuspeh. Ako kažete da, na primer, slušate muziku koju zapravo ne slušate, ili da ste gledali određeni film ili pročitali knjigu, a niste, da ste putovali mnogo, a niste, izneverićete sebe, a vezu ćete zasnovati na lažima, koje će se kad-tad saznati. (Razmislite samo koliko je teško slušati muziku koja vam ne prija, ili glumiti znanje i saznanje.)

Nemojte da mislite da su ovakve laži male, jer govore o vašem mentalnom, duhovnom izgledu. Smatrajte da ste posle ovih neiskrenih odgovora, slagali SVE o sebi. Ako ništa drugo, odaće vas zenice koje će se proširiti uvek kada čujete, vidite, ono što vam se dopada.

Ukoliko se odlučite da pričate neistinu, jasno je da nemate samopoštovanje, samopouzdanje, da ne verujete da možete da se dopadnete bilo kome, da smatrate da je vaš muzički ukus loš, da ste neinformisani, bez pravog znanja i da zapravo ne znate da prepoznate kvalitet, čak ni u osobi.

Izgradite svoj svet. Obavezno je da pre ulaska u odnos imate svoje sigurno mesto, gde uvek možete da se vratite ako veza prestane da funkcioniše. Prijatelji, vaša interesovanja, želje, ne smeju da nestanu onda kada ste srećno zaljubljeni. Shvatite da i vi i partner ,uvodite jedno drugo u vaše svetove iz kojih ništa staro, a dobro, ne sme da nestane. Brinite o svom životu i uvek ćete se osećati sigurno i ispunjeno, čak i kada ljubav počne da vas muči.

U izboru partnera ne budite površni. Lako nam se dopadne nečija lepota, šarmantnost, talenat, dobar glas o njemu, ali je za vezu potrebno mnogo više.

Uzmite lepu lutku. Stavite joj talenat, šarmantnost, osposobite je da to koristi, a onda joj sve to oduzmite. Šta vam ostaje? Samo lepota, koja će vam vremenom postati beznačajna. Sve i da je drugi hvale, vama to neće biti važno.

Znajte da je u površnom načinu biranja lepota prolazna, da nijedna osoba ne može da koristi talenat u svakom trenutku, da će doći momenat kada će zbog umora ili neraspoloženja njena šarmantnost nestati, da će vam pohvale drugih vremenom postati nevažne i shvatićete da ne postoji ništa trajno što vam se u njoj dopada.

Budite sposobni da prepoznate kvalitet. Da li je osoba spremna da pomogne, da bude uz vas i kada niste nasmejani? Da li se pored nje osećate prijatno i sigurno? Smejete li se istim stvarima? Hoće li ostati i ako vas viša sila promeni i onesposobi u jednom trenutku? Ovo su važna pitanja, čije negativne odgovore, ne smete da ignorišete.

Ne tražite sreću u odnosu u kojem vam već dugo ne ide. Stalne prepirke, suze, nedovoljno nežnosti, podrške… jasan su znak da nikada neće biti bolje.

Ne navikavajte se na tugu i patnju. Šansu da osetite radost i lepotu ljubavi i života, imate samo ako čvrsto odlučite da budete srećni. A onda izađite i nađite onog ko vam je potreban. Verujte da je lako!

foto:freedigitalphotos.net