ID 10044772

Ko je naša druga polovina?

 

Jedna od ljubavnih istina glasi da se niko od nas ne rađa kao nečija druga polovina, već da to postajamo uzajamnim i neprekidnim radom i trudom. Da bismo shvatili ko je naša srodna duša, prvo da vidimo ko to nije.

Mnogo energije trošimo dok ulažemo u odnos sa osobom kojoj nije stalo, bar ne koliko nama. Neprospavane noći zbog neuzvraćenih poziva, nadanja do ranih jutarnjih časova da će se ipak javiti, pad raspoloženja, nemogućnost obavljanja svakodnevnih dužnosti i pad kvaliteta života… Sve to nas zadesi kada odlučimo da negujemo odnos u kojem nema obostrane emocije i volje.

Uprkos velikim nedostacima ovakvog odnosa, mnogi se odluče da, ipak, ostanu u njemu, iz različitih razloga. Tolerisanje i negovanje ovakve “veze” bez ljubavi, troši naše dragoceno vreme i donosi tugu, nezadovoljstvo i nesreću.

A ko je osoba koja nam donosi ljubavnu radost?

Naša druga polovina. Ona je svakodnevno prisutna u našem životu. Često se desi da nas pozove baš onda kada pomislimo na nju i nikada se ne pitamo da li je dobar trenutak da mi nju pozovemo. Voljni smo da jedno sa drugim delimo sve i ne osećamo strah niti nemir.

Naša druga polovina ne ostaje u provodu do ranog jutra, ne vodeći računa o tome što smo kod kuće i što možda ne spavamo od brige zbog neuzvraćene poruke. Ne opija se sa prijateljima, jer mu/joj je potreban “ventil” , a pri tom i ne isključuje mobilni telefon. Ne odlazi sama na letovanje i zimovanje, želi da nas predstavi prijateljima i rodbini, ne izgovara ružne reči i ne vređa u raspravi…

Osoba koja je dobrodošla u vaš ljubavni život, otvoreno će vam reći da joj značite. Trudiće se da vaša različita interesovanja, obrazovanja, snovi… ne budu prepreka u ljubavi, već inspiracija i napredak. Uz nju ćete biti  spremniji da preduzmete značajne životne korake. Osetićete radost i lepotu života.

Zato ne trošite sve ono što jeste na ljude koji vas čine tužnim, koji ne znaju šta hoće, a ni šta neće, koji vas zbunjuju i unesrećuju svojim ćutanjima. Niti na one koji nisu hrabri da vam istinu o sebi, i o sebi u odnosu na vas, kažu u lice.

Tražite za sebe najbolje, vezu punu ljubavi, osmeha i….  Dajte mašti na volju!

foto: freedigitalphotos.net