kada da stavimo tacku 631

Kada da stavimo tačku?

Ljubav vezujte više za sreću

Mnogi su spremni na svakojake žrtve, kompromise zbog partnera. Većina veruje u romantičnu ljubav iz pesama, filmova, jer je u umetnosti predstavljena uzvišeno, viteški i skoro nestvarno. Posebno bi trebalo da obratimo pažnju na poruku koja glasi da ako nešto radimo, idemo do kraja. Problem je u tome što malo ko prepoznaje kraj i želi da ga prizna…

Ljubavna savest muči mnoge. Plašimo se svojih akcija prema partneru pa i onih svakodnevnih, jer postoji mogućnost da negde pogrešimo i budemo ostavljeni. Te akcije su često sitnice poput – koliko često treba da se javljam da ne preteram, a da pokažem želju? Da li uopšte da pokažem želju, jer muškarci vole kučke, a žene vole frajere koji su nedodirljivi i pojavljuju se poput duha?  Za uspešnu vezu, odbacite sve teorije i razmislite šta želite. Ukoliko ste emotivni, i u prirodi vam je da volite slobodno, a odjednom želite da ostavite utisak tajanstvenosti, budite sigurni da od odnosa neće biti ništa. Sve što je u vašoj suprotnosti donosi vam samo štetu. Velika ljubav ne trpi igrice.

Svi upadamo u ljubavne zamke poput ignorisanja, igre toplo-hladno. Ako nemamo očiglednu potvrdu emocije, počinjemo snažno da grebemo u nadi da ćemo doći do istine. Partner postaje naša preokupacija i polako se vezujemo, ali ovakva veza ne donosi mnogo dobrog. U slučaju da nas partner i voli, ali ne sme da se prepusti, potrebno je da ga pustimo da se sam izbori sa problemom. Naše prisutvo može da ga zbuni i udalji.

Treba stati na vreme. Koliko god da nekoga volite, ne dozvolite da vas povuče dole. Ako vas voli, doći će, a kada dođe neka vam kaže šta je naučio i koliko mu značite. Ukoliko dobijete ponovo telo bez tople reči, zatvorite svoja vrata. Veoma je bitno da ne idete preko kraja koji je očigledan. Ako dajemo više nego što možemo, sve što jesmo pretvoriće se u bol.

Branite sebe kada mislite da ste emotivno ugroženi, recite kad ste tužni, razočarani, ali budite razumni. Potrebno je da razjasnimo situaciju koja se stvori upravo našom ljubavnom režijom, a u kojoj su strah, ljubomora, ego, sujeta glavni akteri.

Ukoliko ste u vezi koja vas već dugo ne ispunjava zapitajte se šta radite tu? Svi mi u nečijem telu osetimo dom. To je ono što nas najviše zadržava, baš kao i intuicija da ipak sve može da bude kako treba.  Pokušavamo da stvari dovedemo u red, ne želimo da sve nestane, a onda osetimo umor. Ipak, umesto da tu stanemo, idemo dalje do iznemoglosti.

Istina je da u odnosu treba da budemo dok nam je lepo. Odnos bez komunikacije nije kompletan. Bliske osobe su mentalno, fizički, psihički povezane. Ukoliko se sve bazira na fizici ili samo na komunikaciji, nije ono čemu bi trebalo da se posvećujemo. Telo samo ne može da bude vaš dom, ako u njemu nema dogovora za sutra, odgovora na vaša pitanja.

Naučite da volite sebe i u sebi nađite dom i mir. Birajte partnera koji vam je blizak, sposoban da traje. U jednom filmu, bližem stvarnosti, govori se da od trenutka kada se razgolitimo- fizički i emotivno- treba da sačekamo još malo da sve dođe na svoje. Ne treba preterati u čekanju, provesti godine u nadi da će se veza popraviti. Strpljenje, rad na emociji, stvaranje veze su odlike čoveka. Svako ko nije sposoban za ovako nešto u velikom je problemu.

Imajte meru, vodite računa o svojoj intuiciji, jer već na početku znamo ko nam donosi nevolju.

Volite sebe i pravog pored sebe.

Foto: freedigitalphotos.net