Govor tela – korisna ljubavna veština

Prodoran pogled, gestikulacija, oboren pogled, rumenilo, samo su neki delovi neverbalne komunikacije kojima otkrivamo nešto o sebi. A kako se naši pokreti dešifruju u ljubavi, otkrivamo sada.

I damama i muškarcima se bezbroj puta dogodila situacija u kojoj sa razdaljine u nekom klubu merkaju jedno drugo i pitaju se da li je zainteresovan/a i da li bi tu moglo da bude nešto više od pukog flerta?

Upoznavanje polova igra veoma značaju ulogu u govoru tela. Mlak stisak pesnice govori o osobi koja i nije baš sigurna šta i kako da radi dok čvrst stisak ruke šalje poruku jake i odlučne osobe.

Zanimljivo je da tokom razgovora suprotnih polova, često podizanje obrva znači da smo nekom seksualno privlačni. Kada držimo oči širom otvorene, nesumnjivo želimo da impresioniramo suprotan pol. Svaki pojedinac koristi pokrete tela koji su jedinstveni. Čak kada ne govorimo, možemo da otkrijemo mnogo detalja o sebi. Da li ste znali da se oko 80 odsto naše komunikacije odvija upravo govorom tela?

Ako se oba pola često osmehuju, oni u istom trenutku šalju poruku pozitivnig stava i samopouzdanja. Ta osoba je vrlo verovatno zabavna i intrigantna, pa je mala verovatnoća da nećemo obraćati pažnju na nju.

Muškarac i dama su izuzetno blizu jedno drugome, to može samo da znači da se veoma privlače.

Govor tela zainteresovane dame

Kada dama zainteresuje određenog frajera, on će početi nesvesno da dodiruje svoje lice, posebno obraze, bradu i uši. Ovi pokreti odaju njegovu tajnu – postaje blago nervozan i autoerotičan.

Ako se nežniji pol okrene ka muškarcu, i svoje vrhove cipela usmeri direktno ka njemu, ovo je gotovo siguran znak da joj se jači pol dopada. Koleno okrenuto prema osobi suprotnog pola odaje znak simpatisanja i otvorenost za potencijalnu vezu.

Prvi dodir je izuzetno bitan. Ako dama često dodiruje ruke svog sagovornika, nema dileme, krenula je u zavođenje.

Govor  tela zainteresovanog muškarca

Kada jači pol često dodiruje dugmiće, narukvice ili okreće čašu u ruci time želi da skrene pažnju na sebe i svoju pojavu.

Često masiranje vrata i trljanja očiju jačeg pola mogu da znače da se ne osaća baš prijatno u društvu dame sa kojom se nalazi.

Muškarac koji nežno i vrlo često zagrli damu, šalje poruku da mu se veoma dopada i da je upravo zavodi.

Tapkanje prstima po stolu i često lizanje usana se često može uočiti kod osoba koje nisu baš iskrene.

Uz malo truda, možemo da obratimo pažnju na govor tela suprotnog pola i odlično se zabavimo a i upoznamo neke zanimljive ljude. Nikada se ne zna da li će neko često podizati obrvu ili nam samo uputiti nezainteresovan pogled.

foto: marin at FreeDigitalPhotos.net