čekaonica

Da li čekate da se vrati?

Sa završetkom ljubavne veze u stanju smo da zaustavimo svoj život. Tako nastupi period bez napretka, dešavanja, zabave, smeha… I želimo samo jedno – da se partner vrati.

Čovek može da pati i postane rob svojih misli toliko da sve što čini, ima, planira bude vezano za „Šta ako me pozove?“.  Trudi se da uvek sa sobom ima onoliko novca koliko mu je potrebno da realizuje susret. U svakom deliću čoveka koji pati, u svemu što pojede, čuje, pomiriše, vidi, nalazi se bivša ljubav.

Dok jedan partner nastavlja da živi, onaj koji čeka sve svoje akcije svede na minimum. Ne želi novu energiju, jer bi ga to i psihički odvojilo od bivšeg partnera. Zato odluči da stoji u mestu. Ipak, da bismo bili zdravi i doživeli radost, potrebno je da dozvolimo da nam se nove stvari dese. I dalje će se, onaj ko nam nedostaje, nalaziti u našoj glavi pa i svemu šta nas okružuje, ali sa svakim delovanjem odlazićemo korak dalje. Zato se ne ustručavajte da odete na putovanje, prihvatite poziv na druženje, steknete nova iskustva.

Kada nas ostave, gubimo osećaj samopoštovanja i samopouzdanja. Sebi više nismo lepi niti privlačni. Mislimo da je partner otišao zato što nismo dovoljni.Tada se naša psiha još više vezuje za bivšu ljubav. Želimo ga nazad, jer nam je potrebno samopouzdanje koje nam je svojim odlaskom oduzeo.

Zašto gubimo samopouzdanje? Da li je to zbog toga što smo sve vezivali za partnera, zato što sebe cenimo i volimo samo dok smo voljeni? Ono što morate da naučite jeste da volite sebe bez ičije potvrde da ste vredni. Volite se u svakom trenutku, dok ste sami, u društvu, na ulici, u kući, na poslu. Ljubav prema sebi je ključ za ljubav prema drugom biću i poštovanje života.

Svi se menjamo. Koliko god da smo pasivni i nezainteresovani, ma koliko da nam dan izgledao kao rutina, menjamo se iz časa u čas. Čak nas i „plakanje u mestu“ promeni. Ranjeni dolazimo do novih osećaja, stavova, saznanja. Vreme čini i da naše telo postane drugačije.

Nije nemoguće da se osoba vrati, ali svako od nas mora da bude spreman na to da ona možda nije ista. Dok čekamo mi zamišljamo kako bi sve moglo da bude i želimo sve što smo mislima iskrojili. Zato se najčešće u susretu sa bivšim partnerom razočaramo. Ipak, moguće je i da veza bude bolja, ali samo ukoliko je ljubav u nama velika i ako umemo da praštamo. Ono što je zajedničko za sve bivše ljubavi koje su se ponovo spojile, jeste da je do pomirenja došlo tek posle nekoliko godina i puno toga novog doživljenog.

Ukoliko čekate svoju bivšu ljubav, radite to tako da i sami ne primetite. Niko ne može da vam zabrani da se nadate i želite, ali navucite osmeh. Ljubavna sreća će vam sigurno zakucati na vrata u bivšem ili novom obliku!

foto:freedigitalphotos.net