Provansa

101 ruža – Poklon koji se pamti

Darivanje je staro koliko i samo čovečanstvo, a osećaj za deljenje i poklanjanje drugima se uči odmalena. Poklonom možemo da iskažemo najdublje emocije koje tinjaju u nama i tako učinimo voljenu osobu da se oseća srećno i voljeno. S obzirom da se ljubav godinama u nazad iskazivala darivanjem cveća, ova tradicija se održava i u današnjem modernom društvu. Glavna razlika u odabiru poklona je ta što nas danas od kupovine željenih buketa i aranžamana deli samo par klikova.

101 ruža je oduvek bila simbol ljubavi

Dobro poznati buket 101 ruža se poklanjao još od srednjeg veka, a kada biramo aranžmane cveća za voljenu osobu najčešće želimo da to budu baš cvrene ruže jer su upravo one simbol ljubavi. Pre je bilo potrebo duže vreme za gajenje i negovanje ovolikog broja ruža i tako se pokazivalo koliko volite osobu kojoj ste namenili baš taj buket. I danas 101 ruža ima jasno značenje „Volim teˮ , samo što je sada za pravljenje buketa potrebno mnogo manje vremena. Postoje brojni aranžamni 101 ruže, raznih boja i pakovanja koje se mogu pronaći i u cvećarama, a pravljenje svakog od njih je kreativan proces pun ljubavi. Upravo zato ovi buketi izgledaju savršeno, dok je devojka koja ga dobije prava srećnica. Ovakvo iznenađenje ne može proći ne primećeno, a osmeh vaše voljene osobe ćete pamtiti zauvek.

Dostava cveća 101 ruže – najbrži način da iznenadite voljenu osobu

Zahvaljujući razvoju tehnologija, online prodavnicama i dostavi cveća možete iznenadi vašu voljenu osobu već danas. Cvećara Provansa Dekor, je došla na ideju da otvori i online cvećaru odakle se mogu poručiti razni buketi. Dostava se vrši 24h dnevno, a najbrže vreme isporuke vašeg aranžmana je jedan sat. Ne brinite, ukoliko ste zaboravili da kupite buket za godišnjicu, 8. mart ili neki drugi bitan datum to možete učiniti iz udobnosti vašeg doma. Sve što treba da uradite je da odaberete aranžman iz online cvećare i vaše iznenađenje stiže na njenu adresu u najbolje moguće vreme!

Zašto 101 ruža nikad neće biti kliše?

101 ruža je klasika i upravo zbog toga ona nikad ne može biti kliše. Ovaj buket nastaje od najsvežijih ruža koje dolaze direktno iz bašte i mogu biti zapakovane u raznim ukrasnim papirima, korpicama ili lepo dizajnirami kutijama. Za pravljenje ovakvog aranžmana potrebne su nove, modernije tehnike aranžiranja. Ovo je savršen poklon i za osobe koje nisu veliki ljubitelji iznenađenja jer se 101 ruži svi vidno obraduju.

Simbolika ruža kroz boje

Kroz boju cveća iskazujemo naša osećanja prema dragoj osobi. Tako je u narodu opšte poznato da različite vrste i boje ruža nose neku drugačiju simboliku. Ko bi rekao da se kroz paletu boja mogu iskazati razna osećanja. Kao apsolutnu kraljicu svih boja i cveća možemo izdvojiti crvene ruže. 

Crvene ruže su najdominantniji simbol iskazivanja romantične ljubavi i strasti. Poznato je da što više ruža ima vaš buket, to je vaša ljubav veća prema voljenoj osobi. Crvene ruže će uvek biti in, zaljubljeni će ih poklanjati, a one će biti deo mnogih ljubavnih priča.

Bez bilo kakve boje na laticama, bela ruža je najbolji pokazatelj lepote ovog cveća. Još se u drevnoj grčkoj mitilogiji govorilo o njima. Naime, sve ruže su bile bele dok se boginja lepote, ljubavi i plodinosti, Afrodita, nije ubola na njihovo trnje i svojoj krvlju obojila latice bele ruže u crveno. One sa sobom nose simboliku praštanja, ali i novih početaka.

Ljubičaste ruže, zbog svoje veličanstvene boje nose simbol zanosa i prestiža. One mogu označavati i nežnost, dok se plave ruže povezuju sa misterioznošću. U književnosti ovi motivi se pominju kada kod nedostižnih ljubavi, gde postoji nada u srećan završetak.

Ruže u ružičastoj boji, zahvaljujući njihovoj elegantoj noti, nose simboliku zahvalnosti i nežnosti. Kada nekom poklonite ruže u ovj boji želite da naglasite da se toj osobi i te kako divite.

Žute ruže su se od davnina služile kao savršeni način da iskažu dragim prijateljima koliko vam znače i kakvu lepu ulogu oni imaju u vašem životu. Lepe želje dragim ljudima, bez preterane romantike se upravo iskazje ovom vrstom ruža

Narandžaste ruže podsećaju na strast zbog svoje plamenite boje. Povezuju se sa vatrom i lepotom zalaska Sunca i to je upravo ono što ih čini jedinstvenim.

Dakle, pored razne simbolike boja, treba znati da veliki broj ruža u buketu za vašu voljenu osobu ima jaku vrednost – Volim te! Obradujte vašu voljenu osobu i pokažite joj ljubav delima. Neka se 101 ruža dugo pamti kao jedna od najlepših uspomena vaše ljubavi.