brak

Brak posle nekoliko dana poznanstva?

Prava je sreća pronaći osobu za koju ljubav nije ljubomora, patnja, strah, već, posvećivanje, razumevanje, briga, nežnost, podrška i svakako bolji kvalitet života.

Oni koji su dugo sami, a u čijoj se ljubavnoj istoriji nalaze tužne priče, kada sretnu osobu sposobnu za ljubav odmah pristaju na sve.

Nije nemoguće da se takav par, nakon samo nekoliko dana poznanstva, odluči na život u dvoje i stvaranje porodice.

Ukoliko se nađemo u ovakvoj situaciji, morali bi da obratimo pažnju na sledeće:

Ne poznajemo se dovoljno. Na početku veze još uvek ne možemo da znamo partnerove bolne tačke, reakcije, niti šta je to što ga, sem nas, čini srećnim. A takva saznanja su bitna za uspešan zajednički život.

Ovakvo neznanje u prvim danima donosi dosta rasprave.

Zbog nedovoljno provedenih zajedničkih trenutaka i nerazmenjenih misli, još uvek ne možemo da se opustimo kao pored osobe koju znamo godinama. U period upoznavanja, novim ljubavnicima, čak i odlazak u toalet izaziva neprijatnost. Posebno ženama.

Kako je to veoma mučno, nužno je da na samom početku počnemo da se ponašamo kao ljudska bića.

Ukoliko ste se posle nekoliko dana, nedelja, odlučili na potomstvo, morate da znate da tokom trudnoće ni muškarac ni žena nisu isti. Svako iz svojih razloga i svoje prirode.

Ako ostanete u drugom stanju, a još uvek se ne poznajete dovoljno, pričajte što više i budite svesni svih promena. Kada dođe do nesuglasica, ne ljutite se jedno na drugo. Potrudite se da objasnite i nađete rešenje, jer mir i ljubav su najvažniji.

Svi oni koji se ne odluče odmah na brak i “ozbiljnost”, imaju više vremena da uživaju u seksu, da putuju i steknu zajedničke doživljaje i sećanja, koja su zapravo zajednička imovina i važan deo veze. Čak i ako se par rastane, zahvaljujući njima, ostaje povezan za ceo život.

Parovi koji su se pre braka dobro upoznali, reći će vam da prvo odete na zajedničko putovanje i osetite, na primer, morske čarolije, pa tek onda da počnete sa ozbiljnim planovima. Tako smanjujete mogućnost da grešite u izboru, a povećavate užitak.

Šta je za vas važnije, sami odlučite. Topao dom koji želite odmah, jer vam dugo nedostaje, ili putovanja, upoznavanje, zajednički događaji, lagano stvaranje čvrste veze pune posvećenosti?

Sa čistim umom i velikim duhom, lepota i ljubavni uspeh naći će se u svakoj odluci!

foto:freedigitalphotos.net