blogging 336376 1280
foto: pixabay.com

Kul i besplatni načini za edukaciju

Ključni pristup svih mogućih informacija savremenog društva jeste internet. Slažemo se da postoji mnogo gluposti, na koje se gubi dragoceno vreme ali isto tako možemo da pronađemo brojne korisne zanimljivosti. Jedna od njih je kul način da nadogradite svoje znanje edukacijom preko interneta. Saznajte kako da to postignete.

Svaki pojedinac željan znanja vrlo dobra zna da mora uvek da bude u korak sa vremenom i dobro informisan. Zanimljiva činjenica da brojni online časopisi, kuturne institucije, predavanja sa prestižnih univerziteta mogu da se pročitaju, slušaju i uče potpuno besplatno. Možda je baš u tome čar, niste obavezni da sedite u nekoj kulturnoj zoni, kada možete u parku uz toplu čokoladu da „dovedete“ kulturu i znanje kod sebe, preko interneta.
Online biblioteka

Prohujali su dani, kada smo morali da se vozimo prevozom na drugi kraj grada do željene biblioteke kako bi se pozajmila knjiga ili stručna literatura za pisanje diplomskih radova ili spremanje ispita. Danas su dostupni brojni sajtovi poput Bartleby, Bookboon, Bookyards, koji nude hiljade besplatnih knjiga za svačiji ukus. Mnogi sjatovi zahtevaju da se registrujete, kako biste mogli da „skidate“ sadržaje koje vas zanimaju.
Google-ov kulturni institut

Obožavate umetnost ali nemate prilike ili novca da posetite sve što biste želeli? Ovaj problem će barem donekle ublažiti google. Naime, od 2011. godine google je razvio online platformu pod nazivom Art Project. Cilj ovog projekta jeste da se javnosti omogući da vide fotografije visoke rezolucije, koje su smeštene u partnerskim muzejima. Virtuelne ture su takođe dostupne i veoma uzbudljive. Institucije koje su učestvovale u ovom projektu su Metropoliten muzej umetnosti u Njujorku, Umetnička galerija Ontarija u Torontu, Muzej umetnosti u Hong Kongu.
Masovni otvoreni online kursevi

Koncept masovnih otvorenih online kurseva se smatra da će u budućnosti biti jedan od najbržih i najprihvatljivijih načina obrazovanja. Ovakav vid edikacija nudi neograničeno učešće i otvoreni pristup putem interneta. MOOC svojim korisnicima omogućava korišćenje video zapisa, materijala za čitanje i brojne zadatke. Najviše kurseva se nudi iz oblati programiranja, medicine, hemije i umetnosti. Najveći svetski stručnjaci su osmislili pomenute kurseve a potrebno je da se registrujete. Zar ne zvuči primamljivo da pratite kurseve nekih od najboljih univerziteta na svetu?