1 1

VOZ 50. put pred publikom

Predstava Voz, prema tekstu Kormaka Makartija, u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, biće pedeseti put izvedena pred publikom 13.10. u 20 časova.

Premijera predstave je bila 24.10.2015. i od tada je Voz igran i do šest puta mesečno, na veliko zadovoljstvo publike. U publici smo imali oko 14 500 gledalaca, a popunjenost sale je čak 97%.
Glumački tandem čine Voja Brajović i Sergej Trifunović koji odlično vladaju scenom, osvajajući publiku svojim izuzetnim darom i glumačkim umećem.

Predstava Voz otvara mnoga značajna pitanja, provocirajući nas na razmišljanje o važnm životnim temama.

Predstava je ove godine realizovala veoma uspešnu regionalnu turneju sa koje je donela i nagrade: nagrada publike „Dalibor Foretić“ (ocena 4,76) na 23. međunarodnom Festivalu malih scena u Rijeci i nagradu publike za najbolju predstavu na 2. MIT festivalu na Cetinju.
Glumac Voja Brajović je osvojio nagradu „Žan Marolt“ za najboljeg glumca na prvim Danima Jurislava Korenića u Sarajevu, a nagradu će mu uručiti Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55 iz Sarajeva, nakon izvođenja predstave Voz, 9.10.2016. u Zvezdara teatru.