fbpx

Palić: Novi film Vima Vendersa

“Every Thing Will Be Fine”, novi igrani film Vima Vendersa (Wim Wenders) imaće srpsku premijeru u 3D tehnici na spektakularnoj Letnjoj pozornici, u okviru Glavnog takmičarskog programa predstojećeg Festivala evropskog filma Palić.

U najlepšem bioskopu na otvorenom u Srbiji, više od 1000 ljudi biće uvučeno u snažnu intimnu dramu Tomasa, mladog i neuspešnog pisca kojem će jedne snežne noći neobičan tragičan događaj promeniti život, odnos prema pisanju i unutrašnji svet…

Pored Jamesa Franca koji igra Tomasa, u filmu „Every Thing Will Be Fine“ glavne uloge glume Rachel McAdams, Charlotte Gainsbourg i Marie-Josée Croze. Scenario je napisao Bjørn Olaf Johannessen, dok je Benoît Debie (Irréversible, Enter the Void, Spring Breakers) bio zadužen za sjajnu fotografiju kao i za, zajedno sa Wendersom, neobičnu primenu 3D tehnologije koja će mnoge oduševiti. Za odličnu, na momente sablasnu muziku, koja je važan segment ovog ostvarenja, bio je zadužen francuski kompozitor Alexandre Desplat (osvojio Oskara za muziku iz filma The Grand Budapest Hotel, kao i dve BAFTA nagrade i dva Grammyja).

Svetsku premijeru “Every Thing Will Be Fine” imao je u februaru ove godine na 65. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu.

More Stories
Lidija Praizović u Kući za pisce