ID 10078195

Tviter – glavni krivac za onlajn flertovanje

Za mnogo pojedince, počelo je kao jedan vid zabave i radoznalosti a nastavilo se poput ovisnosti o društvene mereže. Fejskbuk, Tviter, Instagram, ščepali su vas! Osvojeni ste! Potrošeno vreme na nekoj od društvenih mreža, može da bude čest povod za raspravu sa partnerom. Prema najnovijim istraživanjima, Tviter je postao dežurni krivac za „emocionalno neverstvo“.

Sigurno ste do sada imali prilike da upoznate ili se uverite svojim očima u ovisnost pojedinaca o društvene mreže. Gde je bio, šta je radio, o čemu je mislio, šta planira, šta se dešava u nečijem životu, sve je moguće saznati samo sa nekoliko klikova mišem. Nekome ovo predstavlja čisto zadovoljstvo a nekome smeta toliko iznetih i dostupnih informacija, pogotovo ako se radi o ljubavnom partneru.

Nedavna istraživanja koja su sprovedena na Univerzitetu u Misuriju, obuhvatila je oko šest stotina punoletnih korinika Tvitera, starosti od osamnaest pa sve do šezdeset sedam godina. Da li su Tviteraši „neverne tome“, glavna je tema istraživanja.

Rezultati su pokazali da je čak jedan od pet korisnika Tvitera ostajao u kontaktu sa svojim ljubavnikom/ljubavnicom, koje je upoznala/o na ovoj društvenoj mreži.

Oko dvadeset posto ispitanika je reklo kako nema potrebe da „prikriva“ sumnjive tragove na Tviteru jer partneri imaju poverenja u njih i ništa ne sumnjaju.

Zbog društvenih mreža, danas je stopa razvoda porasla na dvadeset posto.

Glavni problemi sa kojima se suočavaju Tviteraši, koji su u ljubavnoj vezi jesu onlajn flertovanje, emocionalno neverstvo i ljubomora, bez obzira na to koliko dugo je par u vezi. Istraživanje je pokazalo i da što je par aktivniji na društvenim mrežama, to postoji veća šansa za raskid veze.

Tviteraši, oglasite se, šta vi mislite o ovoj temi?

foto: freedigitalphotos.net