Instagram ilustracija 1

Instagram ubija apetit

Kolačić i kafica, tanjir bogate večere u restoranu ili sladoled svakodnevno su na “meniju” društvenih mreža, bilo da ih sami fotografišemo ili da to rade naši prijatelji. Fotografije ukusne hrane na Instagramu ubijaju apetit, kažu naučnici.

Bez obzira da li ste pasionirani “Instagram kuvar” ili vas izluđuje nečija potreba za dokumentacijom svakog obroka, zanimaće vas rezultati najnovijeg iztraživanja na temu hrane i Instagrama, objavljenog u Žurnalu potrošačke psihologije.

Ukusni obroci, kada su fotografisani i deljeni na društvenim mrežama, gube na svojoj privlačnosti. Umesto zazubica u oku posmatrača bude sitost. Naravno, ovo se događa kada samo preplavljeni brojnim fotografijama hrane.

Uslikane poslastice pravi su hit na Instragamu. S obzirom da ih ovde zaista ima puno, naučnici su eksperimentom došli do zaključka da količina hrane na platformi za deljenje fotografija ubija naš apetit!

Naime, ukoliko gledamo puno slatkiša, izgubićemo želju za slatkim, jer već samo gledanjem stvaramo osećaj kao da smo to već okusili. Pozitivna strana ovoga je to što biste listanjem fotografija čokoladne torte smanjili svoju potrebu za kaloričnim dezertom, a to je dobro za vašu liniju.

Fotografije hrane na Instagramu su dobra preporuka za vaš budući obrok – znate uvek čijem pozivu na večeru da se odazovete ili gde je u gradu dobar zalogaj.

Ipak, umerenost u hrani i piću je uvek poželjna kako u životu tako i na Instagramu.