prvi

Dan koji važi za čitavu godinu

Prvi dan u godini smatra se jednim od najvažnijih prazničnih dana. Počinje novo godište života i rada i zato bi trebalo da su svi stari poslovi završeni. Ovog dana se veselite, jer u novu godinu treba ući dobrog raspoloženja.

Više nego u protekloj godini, posvetite se svojim interesovanjima. Ukoliko ste malo vremena imali za ono što vas privlači i pričinjava vam radost, pažljiviji budite u sastavljanju novogodišnjeg plana. Kroz sva vremena se pokazalo, ma kakva ona bila, da nas samo ljubav prema nečemu i nekome održava i daje nam smisao. Prvog januara, bar na kratko, posvetite se interesovanjima.

Nađite više vremena za prijatelje. Ova tačka mora da bude ispunjena. Jedna je od najvažnijih, jer bez prijatelja se osećamo loše. Čak može da dođe do trajnijeg neraspoloženja i gubitka uspeha na svim drugim životnim poljima. Ko god u protekloj godini nije stizao da vidi svoje prijatelje, dobro zna koliko su posledice ozbiljne. Posle najluđe noći, organizujte reprizu sa prijateljima.

Priznajte ljubav onome koga volite. Kada pomislimo da se nekome otvaramo, zastanemo i kažemo „ne, to nikada neću uraditi“. Ipak, ako pitate vaše mame i tate, bake i deke, reći će, i to u poverenju sa sjajem u očima, da nisu ni znali ko je sve bio zaljubljen u njih i koliko je sreća bila blizu.

I tako, prođe životna šansa. Da se priča ne bi ponovila, priznajte ljubav, jer mogu da se dese samo dve stvari, da vas osoba odbije i da krenete dalje ili da konačno budete zajedno. Veoma je važno da skinete taj težak lanac sa sebe.

Idite češće u pozorište, bioskop, galerije, biblioteke, muzeje… Ima li ičega lepšeg od čoveka u koga su duh i misao bogati? Takav čovek je konstruktivan i svet vidi lepše. On zna kako da svoj dan oboji lepotom. Bez kulture i umetnosti nismo ostvareni i nosimo veliki teret neznanja i siromaštva na leđima. Prvog dana nove godine, pročitajte bar par lepih rečenica i odgledajte dobar film.

Razmislite i da li je, zapravo, dobro to što neke stvari u vašem životu ne funkcionišu? Da li je smisao u tome da ih popravljate ili da samo krenete dalje?

Ratsteretite se u Novoj godini. Prvog dana radite ono što biste želeli čitave godine (a da to nije spavanje). Čitajte, ljubite se, slušajte muziku, napravite nešto svojim rukama, izađite sa društvom, prošetajte po danu i nađite trenutak samo za sebe… i plešite. Oslobodite svoje korake i neka ih vode i srce i glava.

Srećna vam Nova 2015. godina!

foto:freedigitalphotos.net