plakat16

Humanitarna žurka „Make it gold“

Mladi umetnici vas pozivaju da ulepšate predstojeće praznike deci sa Instituta za onkologiju i radiologiju i Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj. Oni pozivaju sve sugrađane da izdvoje malo svog vremena da prošetaju do Savamale, kupe novogodišnji ukras i na taj način obezbede osmeh mališana.

Novogodišnji praznici kucaju na naša vrata i najavljuju nam početak još jedne godine u kojoj nas čeka mnogo životnih izazova, osmeha, radosti i veselja. Ipak neki od nas dočekaće 2016. godinu  sa puno strepnje, straha i neizvesnosti u bolničkoj postelji Instituta za onkologiju i radiologiju i Univerzitetskoj dečijoj klinici.

Tim Beogradske nedelje umetnosti je u okviru ovogodišnje akcije „Obojimo BEO grad“ oslikao jednu dečiju sobu na onkološkom odeljenju univerzitetske klinike i tom prilikom upoznao se sa malim borcima koji su i pored svega što ih je snašlo uvek nasmejani i spremni za igru.

Ovaj tim mladih Beograđana u ponedeljak 28. decembra sa početkom u 21h u prestoničkom klubu Ben Akiba (Braće Krsmanovića 6) organizuje humanitarnu žurku „Make it gold“ na kojoj će se prodavati novogodišnji ukrasi a od prikupljene donacije biće kupljeni novogodišnji paketići.

„Naša obaveza je da ulepšamo predstojeće praznike mališanima koji vode svoju životnu bitku-bitku protiv raka koji je oduzeo mnogo mladih života i naneo bol mnogim porodicama“, istakla je direktorka Beogradske nedelje umetnosti, Milica Spasojević i još jednom pozvala sve sugrađane da podrže ovu humanitarnu akciju.