pozivnica back

Premijera Alise u zemlji čuda

Pozorišna predstava za decu „Alisa u zemlji čuda” biće premijerno izvedena na Maloj sceni Dečjeg kulturnog centra Beograd, Takovska 8, u subotu, 2. novembra, u 19 časova. Režiju i adaptaciju radila je Anja Suša.

Nova predstava Dečjeg kulturnog centra Beograd „Alisa u zemlji čuda“, po kultnom romanu Luisa Kerola, u adaptaciji i režiji Anje Suše, predstavlja nastavak interesovanja ovog centra za savremenu pozorišnu praksu u oblasti teatra za decu i mlade.Glumci su Milan Pajić i Jelena Ilić, a za scena, kostim i plakat zadužena je Zorana Petrov.

„Predstava „Alisa u zemlji čuda“ je zamišljena kao reinterpretacija poznate Kerolove bajke koja je doživela bezbroj tumačenja kroz kombinaciju živog i teatra objekata, u izvođenju samo dvoje glumaca i uz aktivnu participaciju dece/gledalaca. Koristeći poznati narativ „Alise“ Glumci Jelena Ilić i Milan Pajić, nalaze se pred izuzetno složenim zadatkom da ponovo ožive poznate junake iz Zemlje čuda, maksimalno koristeći celokupni glumački instrumentarijum. Na ovaj način želimo da damo svoj doprinos nestandardnom i pomalo rizičnom pristupu pozorištu za decu i mlade koje se kreće izvan ustaljenih klišea i da utičemo na formiranje ukusa naše publike koja će jednog dana, nadamo se, postati zahtevna i odgovorna publika nekih većih pozorišta. Premijerom najnovije predstave koja je namenjena deci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole, nastavlja se istraživanje savremenog jezika u pozorištu za decu, izvan dominantnog zabavljačkog i donekle estradnog okvira u kom se kreće srpski teatar za decu i mlade,” kaže rediteljka Anja Suša.

Dečji kulturni centar Beograd, takođe za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, priprema predstavu „Astronauti“ švedske autorke Eme Brostrom, u koprodukciji sa Malim pozorištem Duško Radović, čija se premijera očekuje do kraja godine.