Screen shot 2013 11 22 at 14.50.20

Premijerno: Moj sin samo malo sporije hoda

Druga po redu premijera u novoj sezoni Beogradskog dramskog pozorišta je predstava “Moj sin samo malo sporije hoda”, koja je nastala prema tekstu splitskog pisca Ivora Martinića. Prvo izvođenje predstave je u nedelju, 24. novembra od 20h, a prve reprize su 27. novembra i 1. decembra na sceni “Rade Marković”.

Drama “Moj sin samo malo sporije hoda” imala je svoju praizvedbu u Zagrebačkom kazalištu mladih pre dve godine. Na sceni BDP-a biće izvedena u režiji Predraga Stojmenovića. Prema njegovim rečima ova predstava tretira dve teme – osećaje lažnosti i izneverenih očekivanja.

“Porodica u drami Ivora Martinića “Moj sin samo malo sporije hoda, suočava se sa distrofijom, demencijom, homoseksualnošću, a njeni članovi, rastrzani između onoga što žele da neko bude i onoga što taj neko jeste, zapadaju u stanje samosažaljenja i povezuju sa osećajem prolaznosti i neostvarenosti”, kaže reditelj Stojmenović, koji je za ovu predstavu birao i muziku.

Članove ove disfunkcionalne porodice igraju Vesna Čipčić, Milena Pavlović Čučilović, Miloš Biković, Milica Zarić, Dejan Matić Mata, Srđan Dedić, Ivan Tomić, Anja Alač, Vladan Milić, Dejan Popović, Zorica Popović i Jelisaveta Orašanin.

Interesantno je da su reditelj Predrag Stojmenović i glumac Miloš Biković prvi put na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Predstava je nastala prema komadu mladog pisca iz Splita Ivora Martinića (1984), koji je za ovaj komad osvojio više od dvadeset nagrada. “Moj sin samo malo sporije hoda” je jedan od najnagrađivanijih projekata u istoriji hrvatskog pozorišta. Pisac komada prisustvovaće predstojećoj premijeri u BDP-u, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Jezičku adaptaciju komada radila je Maša Stokić. Scenograf je Irena Kukrić, a kostimograf Dragica Laušević.