20131003 IMG 4447

Otvoren StandUpFest: mlade nade obećavaju

Treći StandUpFest, festival stand up komedije počeo je takmičarskim nastupom mladih stendaperskih nada iz regiona. Prve večeri, publiku je zabavljalo osam stand up komičara iz Srbije, BiH i Hrvatske. Led je probila srpska komičarka Kaja Vidić. Program je vodio komičar Srđan Dinčić.

Sudeći po prvoj festivalskoj večeri, koja je osmišljena kao zagrevanje za ono što će tek da sledi ostalih večeri StandUpFesta, narednih dana nas očekuje izuzetan provod uz kvalitetan humor. Festival je počeo u četvrtak, 3. oktobra i trajaće do 6. oktobra u Velikoj Sali Doma omladine Beograda. Interesovanje je izuzetno, tako da su karte za drugo i treće veče već rasprodate.

Veliko interesovanje publike.
Veliko interesovanje publike.

Prve večeri, pored Kaje Vidić, nastupali su i Radomir Nestorović, Ivan Nikolić  Dino Ćatović, Mate Grbavac, Alan Dardagan, Timea Vojković i Dino Dobošić. Osam mladih nada borilo se za naklonost publike koja je nakon nastupa glasala za svog favorita, na za to predviđenim glasačkim listićima. Nakon prebrojavanja, standuper sa najviše glasova publike nastupaće na StandUpFestu u Beogradu i Mariboru 2014. godine.

Drugi i treći dan festivala rezervisani su za reviju najboljih komičara iz regiona. Nastupaće Saško Kocev (MK), Ivan Šarić (HR), Tin Vodopivec (SLO), Filip Andronik (BiH), Marina Orsag (HR) i domaći komičari Srđan Dinčić, Jelena Radanović, Aleksandar Perišić, Nikola Silić.

Organizatori Festivala za poslednje, četvrto veče, 6. oktobar,  ostavili su iznenađenje –  nastup stand up zvezde iz Irske Dylan Moran. Iste večeri nastupaće i Srđan Dinčić (Standup.rs) i Tin Vodopivec (SLO).