SLEPI MIS 3.4.2024

Nova postavka operete “Slepi miš”

Nova postavka operete “Slepi miš” Johana Štrausa Mlađeg, u režiji Vladana Đurkovića, biće premijerno izvedena 3. aprila, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, sa početkom u 19.30 časova.

Kompletna produkcija ove uzbudljive priče, koja prati komične zaplete i ljubavne intrige u Beču, uvijene u sjajnu muziku, poverena je studentima dva umetnička fakulteta – muzičke i primenjenih umetnosti. Operski studio, Mešoviti hor i Simfonijski orkestar Fakulteta muzičke umetnosti, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića, oživeće magični Beč devetnaestog veka, a ovo će za njih biti jedinstvena prilika da svoje dugogodišnje intenzivno umetničko školovanje krunišu pravom, profesionalnom produkcijom na daskama Narodnog pozorišta.

Za vizuelni deo predstave pobrinuli su se studenti odseka za scenografiju i kostimografiju Fakulteta primenjenih umetnosti, tako da će publika imati priliku da se susretne sa novim, svežim pristupom ovom delu. Za posetioce je priređena i izložba kostima studenata FPU, u prostoru Muzeja Narodnog pozorišta.

Dekan FMU, Ljiljana Nestorovska, izrazila je svoju podršku ovom projektu, ističući visok nivo angažmana studenata i kvalitet interpretacije. “Sjajno je i neophodno da naši studenti Solo pevanja dobiju priliku za praktičnu primenu svog znanja. Mislim da to nije samo velika stvar za studente, već i za našu muzičku javnost, kojoj se oni na ovaj način prikazuju u najboljem svetlu, kao nove, buduće zvezde. Saradnja sa Fakultetom primenjenih umetnosti i podrška Narodnog pozorišta nemerljivo doprinose kvalitetu celog projekta”, rekla je Nestorovska.

Nastupaju: Marko Kostić (Gabrijel fon Ajzenštajn), Danijela Popović (Rozalinda), Milica Lolić (Adel), Stefan Petković (Dr. Falke), Anđela Simić (Princ Orlofski), Ivan Golubović (Frank), Stevan Karanac (Alferd), Matija Arnautović (Dr. Blind), Milica Žižić (Ida), Jovan Simeunović, FDU (Froš)