fbpx

Radionice sa koreografkinjom Sofijom Mavragani

 

Teatar Le Studio u okviru dugogodišnjeg projekta namenjenom pozorišnim profesionalcima: „Slobodna dramaska akademija“, od 17. do 22. avgusta organizuje radionicu „PlayforBELGRADE“ koju vodi koreografkinja Sofija Mavragani iz Grčke. Učešće na radionici se ne naplaćuje.

Na radionicu se mogu prijaviti svi ljudi koji se na bilo koji način bave izvođačkim umetnostima tako što će popuniti obrazac do 10. avgusta.

„PlayforBElGRADE“ je nova stanica projekta „PlayforPLACE“ : inovativnog, internacionalnog, umetničkog programa baziranog na ideji « igre » i njene suštinske važnosti u kreiranju umetnosti i života. Autor projekta „PlayforPLACE“ je koreograf Sofia Mavragani koja odlazi u razne gradove i sa lokalnim umetnicima i gostima kreira razigrane intervencije. Lokalne karakteristike postaju materijal za nove igre i grad se pretvara u nekonvencijane terene za igru. Igra postaje neophodno umetničko sredstvo, koje nas usmerava da posmatramo svakodnevnicu iz potpuno nove perspektive.

Posle Atine, Istanbula, Atverpa, Buenos Ajresa, Lefkose, Trikala, Krfa, Kastorije, Soluna, Graca, „PlayforPLACE 2015“ dolazi i u Rejkjavik, Velington, Zagreb i Beograd. U Beogradu će Sofia raditi sa scenografkinjom Sanjom Maljković.