Chet Walker

11 zemalja u Pozorištu na Terazijama

Ove godine, od 20. 03. – 3. 04. 2016. u Pozorištu na Terazijama i u baletskom studiju plesnog kluba Dance Factory, u obrazovnim procesima projekta 11 zemalja učestvovalo je preko 130 umetnika, glumaca i igrača, profesionalnih i neinstitucionalni, 32 talentovane dece iz Srbije uzrasta od 10 – 15 godina i 20 članova romske trupe GRUBB.

Ovogodišnjim izdanjem organizatori projekta, Pozorište na Terazijama i Orchestra časopis za umetničku igru, obeležili su 10 godina kontinuirane saradnje sa uglednom obrazovnom institucijom iz Amerike – The School at Jacobs Pillow.

U 2016. projekat su realizovala 3 koreografa / pedagoga –Čet Voker (Chet Walker), Bil Hejstings (Bil Hastings) i Džek Semuel Gil (Jack Samuel Gill).

Umetnički direktor projekta 11 zemalja je Čet Voker, direktor Programa za muzičko pozorište škole The School at Jacobs Pillow.

Na kraju javne prezentacije, umetnicima će biti dodeljeni sertifikati kojima se potvrđuje njihovo učešće u projektu i osvojeni nivo obrazovanja.

Tradicionalno biće dodeljene i dve stipendije za školu The School at Jacobs Pillow 2016, od kojih je jedna donacija Škole.

Podsećamo da su kroz projekat 11 zemalja, od 2006 – 2016, čak 16 umetnika iz Srbije već bili dobitnici prestižnih stipendija škole The School at Jacobs Pillow.

Za 10 godina naših aktivnosti, u projektu 11 zemalja učestvovalo je više od 500 umetnika iz Srbije i zemalja regiona.

Projekat 11 zemalja realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ambasade SAD u Srbiji, uz podršku škole The School at Jacobs Pillow, i u saradnji sa plesnim klubom Dance Factory u Beogradu.