FreeDom Fest Vizual

Volonterski kamp FreeDom Art Festivala

 

Regionalni volonterski centar Pančevo organizuje prvi letnji volonterski kamp u Pančevu, pod nazivom kamp “FreeDom Art Festivala”, koji će se održavati u toku trajanja novog festivala u Pančevu, od 23. do 30. avgusta, u organizaciji Doma omladine Pančevo, a pod pokroviteljstvom grada Pančeva i kompanije NIS.

Učesnici volonterskog kampa učestvovaće u realizaciji festivala i ispratiće ga kroz objektiv – praveći fotografije i snimajući kratke video reportaže ili pišući blogove sa lica mesta.

 Fesitval će posetiti i 50 volontera iz Berlina i cele Evrope.

Tokom dve nedelje trajanja kampa učesnici će pored novih poznanstava i novih znanja iz oblasti fotografije i novinarstva, imati priliku da bliže upoznaju grad Pančevo, njegovu zanimljivu istoriju i dinamičnu kulturnu scenu, učestvuju u kreativnim radionicama i ekološkim akcijama. Za učesnike kampa biće organizovana i jednodnevna ekskurzija do belocrkvanskih jezera i jednodnevna poseta gradskom bazenu.

Učesnici će biti smešteni u zgradi Streljacke družine “Pančevo 1813” nastale u devetanastom veku, koju su tokom proteklih sto godina posetile važne istorijske ličnosti, kao sto su knez Aleksandar Karađorđević i austrijski car Franc Jozef I, i koja se nalazi u neposrednoj blizini Narodne bašte, najveće i najlepše zelene oaze u Pančevu. Učesnici će uređivati Streljanu, i svakoga dana sami pripremati hranu koju će obezbediti organizator kampa.