cropped LookerWeekly colour logo
cropped LookerWeekly colour logo

Uk Parobrod: Bogat program za peti rođendan

Povodom petog rođendana, Ustanova kulture gradske opštine Stari grad Parobrod organizovano pet događaja. Prvi počinje već 15. jula!

 „OPASNE VEZE“ – petak, 24. jul 20.30h

Kao prvo i najvažnije u koprodukciji sa Filmstreet-om, Parobrod teatar  na Tašmajdanu u petak, 24. jula: koncert za dva klavira i dva glumca, ili pozorišna predstava sa 2 klavira i 2 glumca „Opasne veze“  po tekstu Šoderloa de Lakloa. Muziku u ovom svojevrsnom performans-mjuziklu uradio je LP duo, a Sonja Lončar i Andrija Pavlović po prvi put nastupaju i kao glumci uz zvezde predstave Aleksandru Janković i  Vladu Aleksića.

“SNIPPETS OF SERBIA” – EMA FIK – ponedeljak, 20. jul 20h

Kao drugo i ne manje bitno u ponedeljak, 20. jula – Parobrod Vam poklanja izložbu sezone, paralelno sa promocijom knjige putnih ilustracija “Snipetts of Serbia” Eme Fik, amerikanke na privremenom radu u Srbiji, ili ako je suditi po količini njene očigledne ljubavi, i  našem trajnom boravku u njenom srcu. Jer od rodne Luiziane preko Novog Pazara do Beograda, Ema je poput Rebeke Vest, Jovana Cvijića, Veselina Čajkanovića složila mozaik komadića sopstvenih impresija u antropološki prikaz Srbije danas.

 PUT U PLZEN I PRAG

Treće u saradnji sa Kancelarijom za mlade Stari grad, Parobrod je po 7. put , vođa puta u osmu EU prestonicu kulture (čiji je opština Stari grad, pokrovitelj puta) Plzen, bonus Prag glavni grad Češke od 27. do 31. avgusta. Čak četrdeset mladih ljudi upravo imaju priliku da na otvorenom konkursu koji teče od 1. jula i traje do 7. avgusta.

“OFF” U PAROBROD BIOSKOPU – petak, 17. jul 20h

Jednako kao što Parobrod slavi 5. rođendan, Parobrod bioskop slavi prvi, a u godini iza sebe prikazao je 6 domaćih igranih premijera i 2 dokumentarna filma (Varvari, Neposlušni, Travelator, Najlepša je zemlja moja, Spomenik Majkl Džeksonu, Jednaki, Ničije dete i Moj zanat i Koča Popović) kao i 12 „Trezor“ omaža srpskim i jugoslovenskim glumcima.

Počev od petka 17. jula, svakog radnog dana do kraja meseca od 20h i ceni ulaznice 200din, prikazivaće se novi film Predraga Stojića „Off“ – svojevrsni domaći odgovor na svetsku franšizu Fast and furious, u kome glavne uloge tumače Nikola Đuričko i Ljubomir Bandović, dok fotografija Dalibora Tonkovića daje Beograd u dosad neviđenoj vizuri.

 „SAV TAJ DŽEZ“ – FILMSTREET sreda, 15. jul 20.30h

Kao što je nesebično protekli vikend uslužno ustanovio nulti dnevni park jazz fest “Matija Ban” na Banovom brdu, Das Boot i Filmstreet, sutra u sredu 15. jula, gerliski kao na svom počektu prikazuju obaveznu lektiru film Boba Fosija sa Roj Šajderom i Džesikom Lang, na ćošku Kapetan Mišine i Jevremove, “Sav taj džez”, kao i kada smo se na istom mestu pre tačno 5 godina sakupili da ponovo otvorimo Centar za kulturu Stari grad, pod logičnim imenom Parobrod.