Sezona Piknika

Sezona Piknika u gradskim parkovima

Sezona Piknika počinje 19. juna u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

U nedelju 19. juna u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu od 12 časova počinje nova sezona Piknika!

Ovo je šesta godina da pod sloganom “Odvedimo grad u prirodu” udruženje Kišobran organizuje letnja druženja u parkovima i muzejima Beograda. Cilj ove manifestacije je da se promoviše kultura odlaska u prirodu, podižući svest o važnosti zaštite životne sredine i zdravog života.

Poslednje tri godine Piknik se povezao sa različitim muzejima u Beogradu pa u saradnji sa njima povezuje odlazak u prirodu sa izložbama u ovim institucijama. Do sada Piknik je sarađivao sa Muzejem Jugoslavije, Muzejem afričke kulture i umetnosti i Muzejem savremene umetnosti u Beogradu.

Od programa koji traje do 21h, pored standardne joga seanse koju ovaj put drži Foton Yoga studio, pa sve do 50% popusta na ulaz za izložbu Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti, Piknik vam nudi pregršt sadržaja.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

U saradnji sa Muzejem savremene umetnosti posetioci Piknika će imati priliku da posete aktuelnu izložbu “Jedan minut zauvek” austrijskog umetnika Ervina Vurma. Predstavljena na svih pet nivoa muzeja ova izložba teži da prikaže kompleksan stvaralački, tridesetogodišnji opus ovog umetnika od 90-ih godina prošlog veka do danas. Za ovu priliku cena karte će biti snižena 50% za sve posetioce Piknika, a biće organizovano i posebno vođenje kroz izložbu sa kustosima Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Za uživanje u prirodi DJ-evi Spacewalker i Igor Jadranin će vam servirati najlepšu muzičku pratnju, a kafe Zaokret, Kabinet Brewery, 2 Tales Spirits i Burger House piće i hranu da ne morate ništa da nosite.

Prisustvo na Pikniku je potpuno besplatno, povedite deku, baku, mamu, tatu, decu, ljubimce ili prijatelje, ponesite ćebiće i kreme za sunčanje, a dan će vam se ispuniti divnim uspomenama koje ćete sigurno prepričavati.