Paralel Ramones
Vizual za Prolećni Paralel, jedan od nagrađenih radova sa FB radionice "Strip i ploče", beogradskog strip autora Uroša Begovića.

Prolećno izdanje Paralela

Prolećno izdanje Paralela – Beogradskog Festivala Subkulture biće održano 15. i 16. aprila.

Petak /15.4/ 19H / Mikser House – Tribina “I DON’T WANNA GROW UP” – Ramonsi – Umetnost neodrastanja
Povodom 15 godina od smrti legendarnog Džoija Ramona /Joey Ramone/ frontmena sastava The Ramones, a u saradnji sa Mikserom, organizujemo otvorenu tribinu s temom neverovatnog uticaja ovog benda na savremenu pop kulturu, a čiji je lajt motiv “namera” da se ne odraste. Tribina će se dešavati par sati pre velikog koncerta regionalnih pop pank zvezda, zagrebačkog sastava Psihomodo Pop na sceni Miksera, a biće to i prilika da se kupe vinilna izdanja Ramonsa.

Učestvuju:
Davor Gobac – Psihomodo Pop
Boris Vlastelica – Repetitor/Ramomci
Branko Rosić – zamenik gl. urednika Nedeljnika
Dragan Ambrozić – urednik muzičkog programa DOB-a

Moderator: Valentina Macura, Festival Paralel

Subota /16.4/ 11-18H / Cvetni trg / Beograd Voli Ploče
U saradnji sa Domom Omladine Beograda – velika berza ploča i stripova, izložba, besplatna strip radionica, svirke bendova, radijski i DJ program.
U najboljoj beogradskoj tradiciji, kada je svaka ulica imala bar jedan demo bend, a skoro svaki kvart svoju berzu ploča, dok je prostor ispred SKC-a neprekidno bio “okupiran” prodavcima polovnih vinila, na tzv. praznik prodavnica ploča /Record Store Day/, u subotu, 16. aprila, na jednom od centralnih gradskih trgova organizuje se velika berza ploča i stripova, uz raznovrstan prateći (sub)kulturni program.

Koncerti
Vlada Jet Band
Di Luna Blues Band
Beti Đorđević
Cudesmo

Izložba – Strip i ploče
Preko 70 najbojih radova, koji su tokom protekle četiri godine pristizali na otvorenu Paralelovu FB radionicu “Strip i ploče”, biće izloženi na panoima na trgu. Maštovite ilustracije profesionalaca i amatera, iz celog regiona, a na njima Ramonsi, Disciplina kičme, Oasis, Azra…

Besplatna strip radionica
Mentor Vlada Vesović, biće tu za sve zainteresovane, sa obezbeđenim materijalom za crtanje, a baviće se istom temom – stripom i pločama. Prijave na: festivalparalel@gmail.com

Radijski i DJ program
Alternativni rok i interesantni sagovornici, u pauzama između svirki.