image001 5

Povodom tragične smrti novinarke Dade Vujasinović

Povodom obeležavanja 22 godine od tragične smrti novinarke Dade Vujasinović, u Bitef teatru,  u petak 8. aprila dva puta će se igrati predstava „O s(a)vesti“. Naime, u 18 časova biće izvedena engleska verzija predstave, koja je već sa uspehom igrana u Bergenu i Prištini, a u 20 časova verzija na srpskom.

Predstava koja se izvodi u formi obrnutog „eseja u pokretu“, nove forme koju razvija Hleb teatar i autorka predstave Sanja Krsmanović Tasić, predstavlja svojevrsnu slagalicu sastavljenu od scena-fusnota. Redosled igranja ovih scena  bira sama publika, a njihovim odigravanjem se upotpunjuje slika  ličnosti  i dela ove hrabre novinarke koja je život izgubila pod još uvek  nerazjašnjenim okolnostima.

Ovo igranje je u isto vreme i obeležavanje dve godine od premijere predstave, koja je do sada  nagrađena sa pet priznanja, a u 2014. ocenjena kao jedan od najuspešnijih nezavisnih umetničkih projekata od strane stručne javnosti. Muziku za predstavu je komponovala  Aleksandra Đokić, kostim potpisuje Boris Čakširan, a za video radove je zaslužna Anastasia Tasić.