Screen shot 2013 08 19 at 16.34.53

Ovog leta počinje “Osvajanje Beograda”

Od 20. do 31. avgusta ispred Kulturnog centra Beograda (na početku Knez Mihailove) imaćemo pravu peščanu plažu. A na plaži?

Različiti programi za srednjoškolce: radionice sa umetnicima (Miloš Tomić, Žolt Kovač, TKV, Marina Marković, Braća Burazeri) radionice koje vode srednjoškolci iz KCB tima (fotografija i arhitektura, street art, književni program, oslikavanje odeće, istorija video igara…). Tu je i filmski program, i naravno koncerti, žurke, druženje i kuliranje na plaži.

Otvaranje gradske plaže “KCBič” ispred Kulturnog centra Beograda zakazano je za 20. avgusta u 20 časova!

Ostali programi OSVAJANJA BEOGRADA!: „Na gajbi kod Andrića“, „KCBič“, „Remiks“, „Junak iz kraja / Junakinja iz kraja“, „Nezvani gosti“, „Kako biti turista u sopstvenom gradu“, „Okupacija DOB-a“, odvijaće se u zatvorenim i otvorenim prostorima, u realnom i virtuelnom prostoru.

“Kroz koncerte, izložbe, radionice, gostovanja umetnika, upoznavanje Beograda i mnoge druge aktivnosti promovišemo kreativnost, toleranciju, solidarnost na trgovima i ulicama, u svom kraju, u školama i ustanovama kulture.” – KCB.

Sve aktivnosti su besplatne!

Projekat traje do decembra 2013. godine.

Partneri u projektu: Fakultet organizacionih nauka, Filološki fakultet, Fakultet za medije i komunikacije, Kulturni centar Beograda, Pedagoški muzej, Muzej grada Beograda-Legat Ive Andrića i Dom omladine Beograda.

Produkcija: Omladinsko pozorište Dadov.