Screen Shot 2019 01 14 at 11.33.39

50. Praznik mimoze

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

Svečano otvaranje 50. Praznika mimoze će se održati 1. februara u Herceg Novom, na kojem će nastupiti najveća muzička zvezda u regionu, Zdravko Čolić.

Prvog vikenda u februaru, tradicionalno, održaće se Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere, koja je najposjećeniji program u okviru Festivala.

Ove godine, za sve posjetioce Praznika mimoze organizovali smo čak 4 maskenbala, a tu su i tradicionalna Izložba cvijeća, Mali salon hercegnovskih galerija kao i programi za našu najmlađu publiku – Dječiji maskenbal i Dječija cvjetna povorka.

Organizatori manifestacije

S obzirom da će Festival trajati i tokom marta meseca, Dan žena biće obeležen programom Ljubav u vreme mimoze, koji podrazumeva koncert Saše Matića na Trgu Nikole Đurkovića i koncert Kaliopi u Dvorani Park.

Pored navedenih muzičkih programa, tu su i Večeri mediteranske pjesme, Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala kao i još nekoliko velikih koncerata regionalnih muzičkih zvezda.

U okviru programa „Doživite evropske fešte u Herceg Novom“ posetioci Festivala će imati priliku da uživaju u kulturno umetničkim programima i gastro večerima gostiju iz: Kine, Poljske, Italije, Srbije, Njemačke, Turske, Finske, Norveške i Slovenije.

Direkcija 50. Praznika mimoze se trudila da ovogodišnji program bude što bogatiji i raznovrsniji, za sve uzraste i ukuse. Posetioci će moći da gledaju kvalitetan pozorišni program, da posete vinske večeri kao i večeri craft piva, veliki broj sporstkih manifestacija i turnira, i da prisustvuju najvećoj Međunarodnoj karnevalskoj povorci.