20130816 IMG 3921

“Na zidiću” pravi rok spektakl

Sinoć, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda održan je pravi rok spektakl. Iako je reč o maloj sceni, takozvanom “zidiću”, bend The Bite održao je jednočasovni koncert, koji je po svom sadržaju bio poput velikih rok svirki.

Pravi rokerski duh i odlična muzika u izvođenju beogradskog benda The Bite učinili su da se Beograđani, različitih generacija, osete kao da su ispred najveće rok scene, sinoć, 16. avgusta ispred Doma omladine Beograda. Tome je doprinela i činjenica da je pevačica benda Julijana Vincan publici podelila bendovske majice, a ona je zauzvrat dobila buket cveća.

The Bite na zidiću
The Bite na zidiću

Scena “na zidiću” već duže vreme je mesto na kome publika može da čuje bendove mlađe generacije i to besplatno. O svom nastupu na Platou Milana Mladenovića, gitarista benda The Bite Bojan Savić, kaže: “Stvarno je čast svirati ovde. Do neba smo zahvalni Domu omladine što su nas zvali. Milan Mladenović je jedan od najvećih imena rokenrola u Srbiji, tako da je to zaista velika čast.”

The Bite su ovom prilikom predstavili publici numere koje će se uskoro naći na njihovom, kako oni to kažu, prvom ozbiljnom izdanju albuma. Ove večeri svirali su i jednu odličnu obradu, a to je pesma Valerie, Amy Winehouse.

Bojan i Julijana
Bojan i Julijana

Pored Bojana i Julijane, The Bite čine i bubnjar Milan Nejković, basista Igor Ilić i ritam gitara Mladen Vujović, umesto koga je ove večeri svirao Igor Vlatković. Njihova muzika je mešavina panka, roka i bluza.

Vokal Julijana Vincan najavila je sledeću svirku benda The Bite za 7. septembar, koja će se održati na Metal War Festu u Mađarskoj. Takođe nam je otkrila da će novi spot biti spreman za emitovanje već krajem septembra.

Foto: Tijana Janković