Beogradski park u okviru Belgrade Waterfront a 2
hdr

Otvoren Beogradski park u okviru Belgrade Waterfront-a

Beogradski park, jedan od najvećih parkova u prestonici nudi mnoštvo mogućnosti za rekreaciju i kvalitetno provedene porodične dane – od piknik stolova, sezonskog klizališta, staze za šetnju i džoging i zabavnih vodenih mehanizama, sve do fruit and juice barova i prostora za mali fudbal, košarku ili rukomet. Posebna pažnja posvećena je izboru rasvete, kako bi park podjednako mogao da se koristi i preko dana i u večernjim satima.

Beogradski park, koji se nalazi u okviru Belgrade Waterfront-a, po završetku će zauzimati 2,7 hektara, što je površina od četiri fudbalska terena. Park je otvoren za sve Beograđane, kao i za goste glavnog grada. Trenutno je otvoren prvi deo parka, površine 1,8 hektara.

U okviru prvog dela parka nalazi se multifunkcionalni sportski teren, koji može da se koristiti za košarku, mali fudbal ili rukomet. Ovaj teren se preko zime lako transformiše u sezonsko klizalište.

svg%3E
hdr

Za ljubitelje obedovanja na otvorenom postavljeno je šest piknik stolova, a u parku se nalaze i tri stola za stoni tenis.

Staza za šetnju i džoging, dugačka 700 metara, sa dve paralelne trake za trčanje ili hodanje, proteže se oko celog parka.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

U parku se nalazi i veliko dečje igralište, koje osim klasičnih prostora za igru sadrži i zabavne vodene mehanizme koji će oduševiti mališane. Delovi parka različite su nivelacije, što mu daje dinamiku i čini ga izazovnim za najmlađe korisnike.

U okviru Beogradskog parka zasađeno je 140 stabala. U skladu sa lokalnom tradicijom, u jednom delu parka posađene su sadnice ukrasne jabuke i dekorativne trešnje.

Osim u bujnom zelenilu, posetioci parka moći će da uživaju u brojnim sadržajima, kao što su restorani, fruit and juice barovi, sezonski bioskop na otvorenom i prostori za odmor.