Elisa

Nagrađivana italijanska pevačica Eliza uskoro u Beogradu

ELIZA gošća Bočelija u arenama u Londonu i Dablinu

Pobednica Sanrema i višestruko nagrađivana italijanska kantautorka Eliza (Elisa) nedavno je bila gošća na koncertima Bočelija u arenama u Londonu i Dablinu, gde je oduševila publiku na čak četiri rasprodata nastupa! Publika u Srbiji imaće priliku po prvi put da čuje Elizu uživo 22. oktobra kada će nastupiti u Bitef Art Caffe-u (Mitropolita Petra 8), u okviru svoje evropske turneje.

Eliza je 2001. godine privukla pažnju svetske javnosti pobedom na festivalu Sanremo sa pesmom „Luce“. Nakon osvojenog 2. mesta na festivalu Sanremo 2022. sa pesmom „O forse sei tu“, Eliza je u februaru ove godine objavila dvostruki album na italijanskom i engleskom jeziku pod nazivom ,,Ritorno al Futuro/ Back to the Future“.

U svojoj karijeri koja traje skoro tri decenije, od objavljivanja debitantskog albuma ,,Pipes & Flowers“ (1997), Eliza je osvojila prestižne nagrade u Italiji i širom sveta. Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone i Eliza sarađivali su na numeri ,,Ancora Qui“ za film ,,Đangova osveta” u režiji Kventina Tarantina, a Eliza je sarađivala i sa svetskim zvezdama kao što su Tina Tarner, Pavaroti, Cukero, Imagine Dragons…

Ulaznice za koncert Elize mogu se nabaviti preko sistema eFinity, na Ticket Vision prodajnim mestima kao i na sajtu tickets.rs.

Koncert je podržao Italijanski institut za kulturu u Beogradu.