Muzički bioskop

Muzički bioskop: Sedam muzičara izvodi muziku i efekte na projekciji crtanih filmova

Muzički bioskop nakon Kragujevca i u Beogradu

Poslusatna predstava za decu uzrasta 4+,„Muzički bioskop“, u okviru koje kamerni sastav izvodi muziku i zvučne efekte na projekciji crtanih filmova, biće održana u petak, 25. novembra od 19 časova u Pozorištu lutaka Pinokio. U okviru ovog programa mogu se čuti delovi kompozicija poput „Priče iz bečke šume“, „Na lepom plavom Dunavu“ Johana Štrausa, „Orfej u podzemlju“ Žaka Ofenbaha, „Onamo ‘namo“ Davorina Jenka i drugih.

Kamerni sastav koji nastupa u prvoj seriji sastavljen je od gudačkog kvarteta, harmonike, harfe i perkusija.

U sinhronizaciji crtanih filmova su učestvovali reditelj Đorđe Nešović, pet glumaca i jedan solo pevač: Milica Redžić Vulević, Nevena Kočović, Milomir Rakić, Petar Lukić i Aleksandar Petković, dok je tekst tumačio i prilagodio Božidar Rajić.

Pored navedenog, sadržaj događaja upotpunjuje interaktivna prezentacija muzike i muzičkih instrumenata, koja ujedno povezuje tri epizode. Ukupno trajanje predstave je 35 minuta.

Projekat „Muzički bioskop“ je namenjen deci i posvećen njihovoj muzičkoj edukaciji. Projekat je na svom premijernom pojavljivanju na konkursu grada Kragujevca zauzeo 8. mesto (od ukupno 95 prijavljenih projekata) i najbolje je rangiran kada je u pitanju sadržaj prvenstveno namenjen publici dečjeg uzrasta.

U Kragujevcu, prvu seriju projekcija je do sada videlo više od 1500 ljudi.