Muzički bioskop

Veliko interesovanje za prvi domaći Muzički bioskop

Muzički bioskop u Pozorištu za decu u Kragujevcu

Prvi put u Srbiji, deca i roditelji su imali priliku da u Pozorištu za decu u Kragujevcu, uživaju u klasičnoj muzici, istovremeno gledajući neke od najvećih ostvarenja iz sveta crtanog filma. Kamerni sastav uživo izvodi muziku i efekte iz crtanih filmova koji su emitovani na projekcijskom platnu na sceni. Muzički bioskop svoju narednu izvedbu ima 11. oktobra.

Muzički bioskop“ je na konkursu grada Kragujevca zauzeo 8. mesto od 95 prijavljenih projekata, dok je najbolje rangiran kada je u pitanju sadržaj prvenstveno namenjen publici dečjeg uzrasta.

– Projekat je koncipiran tako da kamerni sastav, sačinjen od sedam do deset muzičara, izvodi muziku i efekte iz crtanih filmova, koji će istovremeno biti emitovani na projekcijskom platnu na sceni, dok su za sinhronizaciju bili zaduženi reditelj i pet glumaca, dajući glasove nekim od naših najomiljenijih crtanih junaka – objašnjavaju organizatori događaja iz muzičke agencije Tekiart.

Projekat traje tri meseca i svakog meseca održaće se različita serija projekcija (različite epizode crtanih filmova). Termini će biti naknadno objavljeni.

Cena ulaznice je 400 dinara, a uz svaku kupljenu kartu dobija se popust od 10 odsto na kupovinu u Pertini toys radnji u Kragujevcu, u periodu od 1. oktobra do 11. novembra.

Muziku za prvu seriju projekcija piše i transkribuje kompozitor Igor Andrić.

Muzičari koji sviraju na prvoj seriji projekcija su: Anja Trkulja (violina), Nikola Jovašević (violina), Mina Antanasijević (viola), Isidora Filipović (violončelo), Mladen Milošević (harmonika), Marina Arsenijević (harfa), Ivan Cvetković (perkusije).

Uloge crtanih junaka su tumačili: Milica Redžić Vulević, Petar Lukić, Milomir Rakić, Nevena Kočović i Aleksandar Petković. Reditelj sinhronizacije je Đorđe Nešović, a voditelj Milica Redžić Vulević.