Svetski dan muzike u DOB-u

Svetski dan muzike 21. jun, Dom omladine Beograda obeležava besplatnim koncertom grupe Omnibupra iz Beograda, jednim nesvakidašnjim umetničkim dešavanjem! Koncert se održava u Glavnom holu od 20h.

“Kao pioniri i šampioni besplatnih muzičkih dešavanja u gradu, Svetski dan muzike smo shvatili kao priliku da ponudimo nešto potpuno neočekivano našim sugrađanima.”  DOB

Omnibupra je ambijentalni, apstraktni muzički trio iz Beograda koji nastoji da svoju muziku sjedini sa ambijentom koji ga okružuje, sa težnjom da u skladu sa prostorom i u skladu sa atmosferom dela. Postoji od 2012 kao trio koji se sastoji iz klavijatura, native instruments mašine, perkusija i semplova. Njihov koncept podrazumeva jedan jako važan segment „gostujući instrumenti“: nema ograničenja na sredstva koja se koriste da bi se izrazio njihov zvuk, pa se, po želji i potrebi, uvode i neki novi instrumenti, a to su do sada bili truba, violina, usna harmonika, turski nej, perkusije, vokal i bilo šta nađeno.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Muzika je prostor koji zahteva ispunjenje, puninu, da se melodije neprimetno šunjaju, kao što se oblaci neprimetno kreću po nebu, i kao što sunce neprestano izlazi i zalazi, tako se i melodije ponavljaju, kružeći u repeticiji.

Svetski dan muzike kao prilika da drugačije čujemo muziku!