Glumci pozorista lutaka sa Majom Kremic nacionalnom direktorkom lutaka

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Više od osam miliona dinara za obnovu lutkarskog pozorišta „Pinokio“

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

FONDACIJA Novak Đoković donirala je više od osam miliona dinara lutkarskom pozorištu „Pinokio“  kako bi pomogla sanaciju ove kulturne institucije u narednom periodu.  Pored donacije 126 stolica za pozorišnu salu, novog scenskog poda, zavesa koje odvajaju gledalište od scene i komplet scenske zavese od negorivog materijala, Fondacija će pokriti i deo radova adaptacije stolica u postojećoj sali u iznosu od 650 hiljada dinara.

Ugovor o donaciji danas su potpisali na sceni pozorišta lutaka „Pinokio“ v.d. direktor te institucije Vladan Đurković i nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Maja Kremić koja je tim povodom istakla da se fondacija već 13 godina bavi ranim razvojem dece i to na različite načine.

U znak zahvalnosti pozorište će u naredne četiri godine potpuno besplatno ustupati prostor Fondaciji koja će moći da dovodi mališane iz manje razvijenih sredina i na taj način obezbediti da što više dece raste gledajući pozorišne predstave.

Prema rečima v.d. direktora pozorišta Vladana Đurkovića, pozorište lutaka „Pinokio“ se već pet godina nalazi u zgradi nekadašnjeg bioskopa „Jugoslavija“ koja je sazidana pre 51 godinu. 

Prema sadašnjem planu razvoja rekonstrukcije, tokom februara je predviđeno da se završi zamena stolica i zavesa, dok će, zbog pozorišne sezone, nova bina biti postavljena u avgustu.