Dunja Jocic proba 15.9.2020.59

IZGUBLJENI PEJZAŽI u Bitef teatru

U Bitef teatru u toku su probe za plesnu predstavu koreografkinje Dunje Jocić pod nazivom IZGUBLJENI PEJZAŽI. Premijera predstave je planirana za 16. oktobra ove godine.

Uoči revolucije veštačke inteligencije ovaj plesni komad ispituje ideju – šta znači biti čovek, a šta bi moglo značiti biti mašina. Hoće li veštačka inteligencija biti pretnja za ljudsku vrstu? U ovoj plesnoj predstavi sa zanimljivim vizualnim efektima, mnogobrojne suprotstavljene misli na ovu temu će se okretati jedna protiv druge, aktivirajući publiku, i provocirajući njihove misli o posthumanizmu.

U predstavi igraju glumica Marija Bergam i igrači Bitef dens kompanije: Ana Ignjatović-Zagorac, Miloš Isailović,Tamara Pjević, Jaksa Filipovac, Branko Mitrović, Milica Bajčetić, Nikola 

Živković i Dušan Bajčetić. Kostimografkinja je Slavna Martinović, kompozitorka Aleksandra Đokić, dramaturg Nikola Zavišić, a video projekcije radi Filip Mikić.

Dunja Jocić je diplomirala na baletskoj akademiji u Roterdamu, a igrala je u prestižnim plesnim kompanijama poput trupe “Club Guy and Roni”, 

plesne kompanije “Emio Greco” (Holandija) i trupe Ballet du Nord (Francuska)… Za svoja koreografska ostvarenja dobila je brojne nagrade. Živi i radi u Amsterdamu.