Film Hičkok

Na FEST-u

Film Hičkok biće prikazan u okviru Glavnog programa 41. FEST-a u Sava centru 27. februara od 19h, a reprizu će imati 28. februara u 13:30h.

Entoni Hopkins u ulozi Alfreda i Helen Miren u ulozi Alme donose priču koja je puna iznenađenja, komične ironije i mračnih obrta u Hičkokovom maniru. Izbor Hopkinsa za ulogu Hičkoka kao da nije mogao biti bolji, sa obzirom da je ušašo u istoriju po svojim mračnim obrtima u tumačenju manipulativnog psihopate Hanibala Lektora. Čak i sam Hopkins kažže da je njemu film Psiho, pored filma Prozor u dvoriššte, omiljeni film. Samo što su započele probe za film, Entoni Hopkins i Helen Miren su se užživeli u uloge i odmah se između njih mogla osetiti intenzivna energija i viššeslojnost odnosa jednog “bračnog para”.

Kako reditelj Gervazi kažže: “Imali su dinamičan, kompleksan, kontradiktoran, zanosan i bolan odnos koji nije bio samo brak, već i kreativna saradnja. Zaista me je interesovalo kako je ovo dvoje snažnih ličnosti žživelo i stvaralo zajedno što je donelo sasvim novu perspektivu tome kako je nastao film Psiho. Bez Alme, Hičkok ne bi bio tako briljantan”.

“Mi zaista ne znamo puno o Hičkoku”, kažže reditelj Gervazi. “Ono ššto me je interesovalo je da za aktera uzmem nekoga ko uopššte nije javno pokazivao emocije i da o njemu napravim emotivan film”.