Trilogija o dečaku koji je

Otvaranje 25. januar, 19h, Likovna galerija KCB-a

Izložba slikara Bojana Radojčića, pod nazivom Trilogija o dečaku koji je, biće otvorena danas, 25. januara u 19h u Likovnoj galeriji KCB-a. Autorksa vođenja kroz izložbu zakazana su za 2. i 9. februar u 12h. Izložba je otvorena do 10. februara…

U predgovoru kataloga izložbe Bojana Radojčića u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda istoričar umetnosti i kritičar Saša Janjić piše da je: “Dualitet sveta u kome živimo prepoznat je veoma rano i na njegovim principima su izgrađeni čitavi filozofski i umetnički sistemi i koncepti. Jedan takav koncept beogradskoj publici predstavlja i Bojan Radojčić. Tri velika crteža, odnosno instalacije koje se sastoje od velikog broja crteža A4 formata urađenih običnom grafitnom olovkom, čine tri monumentalne slike koje nose naziv Trilogija o dečaku koji je… Svaka instalacija, odnosno crtež ima svoj naziv i svaka na svoj način, kako to sam umetnik kaže, obrađuje temu samožrtvovanja iz različitih perspektiva i ubeđenja, zarad ostvarivanja određenih ciljeva. Iako sva tri slučaja imaju različite motive i ciljeve, vezuje ih jedna činjenica, a to je da sva tri dečaka podnoseći žrtvu, pokreću velike teme.”

Bojan Radojčić je rođen 1981. u Šapcu. Diplomirao je 2004. godine na Akademiju lepih umetnosti u Beogradu, na odseku za slikarstvo. Izlaže od 2009. i do sad je priredio oko 10 samostalnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Smederevu, Kopenhagenu, Oslu i Zagrebu. Izlagao je i na brojnim grupnim izložbama u Srbiji, Norveškoj, Danskoj i Nemačkoj.

www.bojanson.blogspot.com