8c0ee9de 35af 4cd1 ba66 25e6274662f6

SRPSKI FILM „STRANO TELO“ NA FESTIVALU U VENECIJI

Kratki igrani film „Strano telo“ mladog reditelja Dušana Zorića premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije Horizonti na 75. Filmskom festivalu u Veneciji.

Film „Strano telo“je priča o momku Marku, koji pokušavajući da svojim zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti on otkriva agresivni deo svoje ličnosti. Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović.
Dvadesetpetogodišnji reditelj filma Dušan Zorićje student završne godine filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki igrani film „Paraliza“ (2016) prikazan je na Pulskom filmskom festivalu, dok je dokumentarni film „Ljubav“ (2017) imao internacionalnu premijeru na festivalu Visions du Réel u Švajcarskoj. Film „Ljubav“ takođe se našao i u programu Sarajevo film festivala, Beldocs festivala i drugih.

Scenario uz reditelja potpisuje Boris Grgurović, direktorka fotografije je Milica Drinić, a montažerka filma je Olga Košarić. Zvuk potpisuju Milan Antić, Uroš Todorović i Antonio Andrić. Za kostim su bile zadužene Milica Požar i Nena Šmitran za šminku Jana Škobić, a scenografiju je radila Lenka Debeljak. Producenti filma su Nevena Petrović i Čarna Vučinić. Film „Strano telo“ nastao je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti pod mentorstvom reditelja Darka Bajića i Maje Miloš, i u saradnji sa producentskom kućom Non-AlignedFilms.
Venecijanska „Mostra“ je najstariji filmski festival na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan od najuglednijih festivala na svetu.

Ove godine održava se od 29. avgusta do 8. septembra.