Angazman fest

Daske koje znanje znače

Martovski 2023 LookerWeekly 728x90 baner

U okviru pratećeg programa 1. Angažman festa, Dom omladine Beograda i Studio Centar organizuju tribinu na temu mogućnosti implementacije pozorišnih umetnosti u formalni sistem obrazovanja i vaspitanja.

Naime, niz istraživanja sprovedenih u poslednjoj deceniji potvrđuju ogroman uticaj dramskih formi, u okviru školskog sistema, na razvoj dece i omladine. Želimo da razgovaramo o tome i da postavimo neka bitna pitanja ljudima koji rade sa mladima i koji u svom profesionalnom radu spajaju formalno obrazovanje i vaspitanje sa dramskim umetnostima.

U razgovoru učestvuju:
Jasminka Petrović(spisateljica za decu i mlade)
Jelena Stojiljković(koautor i realizator obuke nastavnika za oblast drame)
Sandra Maksimović(vodič dramskog studija OŠ “Sveti Sava” iz Kruševca)
Sanja Krsmanović Tasić(CEDEUM)

Razgovor vodi Tatjana Nikolić, doktorantkinja i saradnica na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Dom omladine Beograda i Studio Centar, organizuju  prvi festival edukativnih predstava za mladu publiku – ANGAŽMAN FEST, koji će biti održan u Domu omladine Beograda u periodu od 13. do 17. novembra 2019. godine.

U okviru glavnog programa biće izvedeno, u večernjim terminima pet pozorišnih predstava, koje se bave različitim društveno angažovanim temama namenjenih mladima i jedna matine predstavaza decu koja se bavi problemom internet i vršnjačkog nasilja. Pored pozorišnih predstava, u okviru festival biće održane i dve tribine, kao i tri pozorišne radionice, namenjene srednjoškolcima.

Angažman Fest je zamišljen kao prvi pozorišni festival angažovanih i edukativnih pozorišnih predstava za mladu publiku. Kroz pet radnih dana, učenici osnovnih i srednjih škola ispratiće najbolje edukativne i angažovane pozorišne predstave iz Beograda i Srbije.

Cilj ovog projekta je pružanje vidljivosti angažovanom teatru, edukacija tinejdžera i približavanje važnih tema mladima, na način koji im približava često nepristupačan i stran medij pozorišta. Angažman Fest je namenjen deci završnih razreda osnovnih i učenicima srednjih škola, odnosno uzrastu od 12 do 19 godina.