Lovac 8346

DANI MAĐARSKE KUHINJE U RESTORANU „LOVAC“

Nema naroda koji nije ponosan na svoju nacionalnu kuhinju, pa je tako gastronomija odličan način da se započne s upoznavanjem nove kulture. Kada se kaže gulaš ili paprikaš, odmah nam je jasno da se govori o mađarskoj kuhinji. Međutim, kuhinja naših severnih suseda je značajno raznovrsnija i bogatija nego što mislimo, a od 21. oktrobra pa do 3. novembra biće prezentovana i Beograđanima, u restoranu „Lovac“.

Lovac 8341
Kuvari Hunguest Hotels, kuvar “Lovca” i glumac Slobodan Stefanović

U saradnji sa restoranom „Lovac“, Hunguest Hotels, jedan od najvećih mađarskih hotelskih lanaca, odlučio je da Beograđanima, ali i svim posetiocima Beograda predstavi svu raskoš mađarske gastronomije.

Lovac 8364
Supa od celera sa dimljenim prepeličjim jajetom i tartufima

Od 21. oktobra pa do 3. novembra 2019, na meniju restorana će se naći specijaliteti poput supe od celera sa dimljenim prepeličjim jajetom i tartufima, pačija džigerica sa  želeom od lovora, riblji paprikaš sa ovčijim sirom, srneći file sa slatkim krompirom, mus od bele čokolade i želeom od vina, ali i neizostavne žerbo kocke.

Lovac 8408
Mus od bele čokolade i želeom od vina

Meni a la Hunguest Hotels osmišljavaće šefovi hotelskog lanca FerencBalint, dobitnik zlatne medalj esvetskog kulinarskog prvenstva i srebrne olimpijske medalje, koji je ribljim paprikašem oduševio i Žerar Depardjea i László Németh, dobitnik srebrne medalje na svetskom prvenstvu kuvara i  bronzane medalje na kuvarskoj olimpijadi, a izvedba će biti urađena u saradnji mađarskih i lokalnih kuvara. Ceo meni će upotpuniti i ekskluzivna mađarska vina.

„Mađarski dani koji se održavaju u restoranu Lovac su odlična prilika da beogradska javnost dobije detaljnu sliku o mađarskoj kuhinji. Nadam se da će ovaj događaj probuditi interesovanje naših prijatelja iz Srbije i da će oni u sve većem broju posećivati Mađarsku, ali da neće posetiti samo Budimpeštu, Segedin ili Morahalom, već će otkriti i druga mesta. Možete biti sigurni da i u Mađarskoj, kao i u Srbiji, naše goste uvek dočekujemo raširenih ruku” , istakao je Njegova ekselencija ambasador Mađarske u Srbiji dr Atila Pinter.

Lovac 8383
Srneći file sa slatkim krompirom

„Istraživanja su pokazala da više od 60% putnika fotografiše hranu na putovanjima i objavljuje te fotografije, dok 70% onih koji su potom otputovali i tu istu hranu probali, kaže da su pri odabiru destinacije odlučujuće bile fotografije prijatelja.

Lovac 8415
Kolači i čuvena žerbo kocka

Naša želja je da ovim putem pozovemo goste iz Srbije da probaju mađarsku kuhinju i podele utiske sa svojim prijateljima o onome što su okusili i videli u našim hotelima“, rekla je Karmen Kanjo, menadžer prodaje Hungest Hotela, dodajući kako hladna voćna supa roze boje šefa Ferenca Balinta iz segedinskog hotela Forras ima više lajkova i komentara od mnogih živih i aktivnih učesnika društvenih mreža. „Hunguest hoteli su već poznati kao premium wellness i spa hoteli, ali bismo ovim putem želeli da se srpkoj publici predstavimo i kao dobra gastronomska destinacija koja prati svetske trendove u kulinarici“.

Lovac 8373
Riblji paprikaš sa ovčijim sirom

Mađarski hotelski lanac Hunguest Hotels u svom vlasništvu ima 27 wellnes i spa hotela u Mađarskoj, Rumuniji, Austriji i Crnoj Gori. Gotovo svi hoteli iz Hunguest Hotels lanca povezani sa najpoznatijim kupališnim kompleksima i banjma, a neki od njih imaju i sopstvene termalne izvore. Svi hoteli se nalaze na pemium lokacijama kao što su Budipešta, Segedin, Djula, Balaton, Heviz (najveće biološki aktivno, lekovito termalno jezero na svetu),Tapolca, Hajdusoboslo („Meka za reumatičare“), Eger, Galyateto, Lilafured… Pored termalne lekovite vode, brojnih bazena, tobogana, vodenih atrakcija i spa sadržaja, hoteli pružaju i odlične uslove za organizaciju konferencija, sastanaka, korporativnih treninga, izložbi i sličnih dešavanja. Bilo da gosti u Mađarsku dolaze zbog gastronomije, aktivnog odmora, poslovnih obaveza ili wellness & spa užitaka, Hunuest Hoteli će zadovoljiti potrebe i porodica sa najmlađima, starijih gostiju, kao i onih u potrazi za aktivnim odmorom i izletima.