21cf85c8 4ca7 4b5b 9895 f4d6415d1e7b

Vulkan: Veliki broj stranih i domaćih izdanja

U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajmaknjigaVulkan izdavaštvo će u periodu od 20. do27. oktobra predstaviti veliki broj stranih i domaćih izdanja svojim vernim čitaocima. Ljubitelji stranih izdanja u bogatoj ponudi moći će da odaberu, prema ličnim afinitetima, žanrovski različite naslove nastale iz pera svetski poznatih autora bestselera. Izdvajamo bestseler Delije Ovens – Tamo gde rakovi pevaju, nordijsku senzaciju Serena Svejstrupa – Čovek od kestena, Četiri žene iz Istanbula roman nastao iz pera Ajše Kulin, knjigu Roze Ventrele Priča o jednoj porodici, triler Tihi pacijent, triler koji potpisuje Aleks Majklidis… Pored bestselera, pripremili smo istorijska dela, klasike, trilere, ljubavne romane, dela iz popularne psihologije i još mnogo toga!

Ove godine u fokusu su izuzetna dela savremenih domaćih autora, ali i klasici srpske književnosti koji vekovima ne gube na aktuelnosti. Romanom Posljednji muškarac Muharem Bazdulj potvrdio je zbog čega je jedan od najčitanijih pisaca današnjice. Nakon susreta sa Neli u romanu Ivana Tokina setićete se velikih istina i velikih laži, osetićete slast i gorčinu života, ali i značaj istinske ljubavi. Uživali smo čitajući Roman u slikama, a sada iz pera čuvene Gordane Kuić stiže i Roman u pričama, deveta romansijerska tkanica. Pored pomenutih, na Sajmu će svoje knjige  potpisivati neka od vodećih imena domađe književne scene među kojima su: Miodrag Majić, Tanja Anđelković, Veroslav Rančić, Aleksandar Jugović, Zorana Schultz, Miloš Latinović, Bogdan Stevanović poznatiji kao Blogdan i mnogi drugi.

Za najmlađe čitaoce Vulkančićje pripremio veliki broj novih naslova koji će im ulepšati detinjstvo. Najpoznatiji savremeni pisac za decu Slobodan Stanišićpredstaviće roman Skadarska kneginja. Čitaoci će imati priliku da upoznaju Jelenu Balšići njen život kroz srednjovekovnu avanturu, a zatim i u istoimenoj Istorijskoj potrazida saznaju sve zanimljivosti o čuvenoj zetskoj vladarki. Uz knjigu i edukativne karte Sizifova pravopisna pravila, koje je osmislio Bojan Jokanović, na zabavan i jednostavan način mališani će rešiti sve jezičke nedoumice i postaće pravi eksperti u poznavanju pravopisa. Čuveni glumac Nikola Đuričkoobradovaće najmlađe društvenom igrom koja nosi naziv Atletika. Na lak i zabavan način, uz karakterističan Đuričkov humor, deca će se upoznati s osnovama atletskih disciplina.

Posetite nas na Sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra u Halama 1, 2 i 4 i upotpunite vašu biblioteku kvalitetnim naslovima kojima ćete se uvek vraćati. Pridružite nam se u neverovatnoj vožnji Tramvajem kulture, koji će vas odvesti na najznačajniju kulturnu manifestaciju u regionu. Tramvaj će ljubitelje književnosti besplatno prevoziti u nedelju 20. oktobra i subotu 26. oktobra u terminu od 14 do 18 sati, a polazno stajalište je Tašmajdan.

Tokom vožnje, putnicima će se pridružiti i specijalni gosti – Muharem Bazdulj, Ivan Tokin i Bogdan Stevanovićpoznatiji kao Blogdan. Autori Vulkan izdavaštvapročitaće omiljene odlomke iz svojih novih romana i pozvati čitaoce da im se pridruže na potpisivanju knjiga. Pored besplatnog prevoza, čitaoci će dobiti vaučere sa dodatnim popustima, koje će moći da iskoriste na štandu Vulkan izdavaštvana Sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra. Ne propustite neverovatnu priliku da upoznate omiljene pisce, razmenite utiske i obogatite se novim saznanjima. Dođite da zajedno promovišemo književnost, kulturu i proslavimo najveći praznik knjige!